image
Sursa foto: Jurnal.md

Șefa Comisiei parlamentare politică externă şi integrare europeană, întrebată când RM va ieși din CSI: „O formalitate”

Șefa Comisiei parlamentare politică externă şi integrare europeană, Doina Gherman, a fost întrebată aseară în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV când Republica Moldova va ieși din Comunitatea Statelor Intedenpende (CSI) întrucât ne dorim un viitor în Uniunea Europeană.

„Nu cred că mare treabă a fost că și până acum am făcut parte din CSI. Este pur și simplu o chestie de formalitate. Urmează și vă asigur că se va întâmpla”, a răspuns Doina Gherman.

Deputata PAS a comentat și statutul de țară-candidat al Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„Este o decizie istorică care era greu de imaginat cu câteva luni în urmă, dar iată că suntem mai aproape de Uniunea Europeană decât am fost vreodată. Ceea ce s-a întâmplat este clar o susținere politică din partea familiei europene, nu există nicio reticență față de Republica Moldova și asta contează foarte mult. Statutul de țară candidat face parcursul Republicii Moldova ireversibil. Noi oficial pășim în Uniunea Europeană. Asta înseamnă mai multă democrație, mai multă pace, mai multe securitate, dar și oportunități pentru cetățenii țării”, a comentat Doina Gherman.

Noutăţile partenerilor

comentarii: