image
Sursa foto: reginamaria.ro

Cum a reușit Italia, prima ţară europeană care a fost lovită de COVID, să țină în frâu al doilea val al epidemiei

Italia a înregistrat în ultimele săptămâni rezultate favorabile în ceea ce privește răspândirea de coronavirus, în timp ce Spania, Franţa şi Marea Britanie se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de infecţii, potrivit Financial Times, citată de Business Magazine.

La vremea în care coronavirusul a lovit Europa, spitalele suprasolicitate din Lombardia au oferit o perspectivă sumbră vecinilor Italiei. Cu toate astea, țara a ajuns astăzi să stea cel mai bine la prevenirea răspândirii virusului, comparativ cu alte state europene.

Între timp, Spania şi Franţa înregistrează aproximativ 10.000 de infecţii în fiecare zi. Italia se descurcă mai bine decât Marea Britanie, Spania şi Franţa pentru că este una dintre primele ţări care au simţit furtuna provocată de COVID Fabrizio Pregliasco – virusolog în cadrul Universităţii din Milano Guvernul şi sistemul de sănătate au avut timp să planifice în detaliu măsurile de după carantină, iar ridicarea restricţiilor a fost executată gradual, fapt ce a oferit autorităților abilitatea de a reintroduce o serie de acțiuni când situaţia părea să scape de sub control.

Oficialii din sistemul de sănătate spun că, în general, cetăţenii s-au adaptat uşor la măsurile de controlare a numărului de cazuri, scrie Business Magazine. Italienii poartă obligatoriu mască în magazine şi mijloacele de transport în comun, iar clienţilor barurilor şi restaurantelor li se impune să îşi scrie numele şi numărul de telefon la intrare, măsură care nu a avut prea multe critici de-a lungul verii. Astfel, în prezent, viaţa a ajuns să fie oarecum normală în Italia: restaurantele şi barurile sunt deschise, oamenii se duc la plajă, iar copiii s-au reîntors la şcoală, scrie libertatea.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: