image
Sursa foto: jurnal.md

Dodon o atacă dur pe Sandu: „Nu particip la marșuri gay, cum a participat ea”; PAS: „Dodon arată cine generează știri false”

Candidatul la președinție Igor Dodon a lansat azi critici dure în cadrul unei conferințe de presă la adresa candidatului PAS la funcția de președinte Maia Sandu. Igor Dodon a enumerat pașii pe care îi va face în cazul în care va fi reales președinte și totodată o acuză pe Maia Sandu de toate eșecurile cu care se confruntă actuala guvernare.

Potrivit lui Igor Dodon actuala guvernare gestionează cu succes pandemia. „Am stopat lichidarea spitalelor raionale. Am început procesul de dublare a salariilor cadrelor medicale. Dar ce a făcut Maia Sandu pentru medici? Promit că în calitate de președinte nu voi admite reintroducerea carantinei și închiderea tuturor unităților comerciale. Dar sunt ferm convins că Maia Sandu va lua exemplul UE și va închide total hotarele, economia, școlile și grădinițele” a spus Dodon.

„Maia Sandu a închis peste 180 de școli și grădinițe. Acest lucru înseamnă distrugerea satelor. Dacă Maia Sandu va reveni la guvernare, va închide școlile. Eu consideră că în fiecare sat trebuie să fie școală și grădiniță, trebuie să continuăm reparația drumurilor”, a mai spus Dodon.

„Se discută că trebuie lichidate raioanele și primăriile mici. Eu în calitate de președinte nu voi accepta acest lucru, iar Sandu a fost implicată în această reformă la începutul anilor 90”, a menționat candidatul la președinție.

Totodată el a afirmat că va opta în continuare „pentru apărarea statalității Republicii Moldova. „Eu nu voi permite să închinăm țara rușilor sau românilor. Frate, frate, dar fiecare e stăpân la el acasă. Statalitatea e prioritatea mea. Contracandidatul meu, Maia Sandu vrea să fie președinte ca să lichideze țara”,.

„Tradițiile, valorile și credința sunt cruciale pentru stat. Eu nu particip la marșurile gay din Chișinău, așa cum a participat Maia Sandu în ultimii ani”, a mai spus Igor Dodon.

La final el adeclarat că e dispus să dezbată „aceste teze” cu Maia Sandu în cadrul unor dezbateri electorale „pe platforme neutre”.

PAS a emis o reacție la aceste acuzații:

„Dodon a arătat în direct cine a creat toate știrile false din Moldova din ultimii 4 ani și cine este principalul vinovat de instigare la ură în țara noastră”. Este reacţia Partidului Acţiune şi Solidaritate după ce, în această dimineaţă, Igor Dodon, candidat independent la alegerile prezidenţiale, a spus că cetăţenii Republicii Moldova vor avea doar de suferit dacă preşedinte al ţării va fi Maia Sandu, candidata PAS, transmite IPN. Într-o postare a formațiunii pe pagina de Facebook, se menţionează că Igor Dodon „a luat glodul în mâinile proprii și l-a aruncat în toți cetățenii”. „Atâta greață și ură față de propriul popor poate avea doar un om slab, fricos. Dodon, ca toți cei care pierd puterea, în ultimele momente recurge la frică. El reprezintă frica, noi suntem speranța”, se arată în postare. PAS a reiterat îndemnul către alegători ca pe 15 noiembrie să aleagă viitorul, nu trecutul. „Pe 15 noiembrie poporul nostru va alege speranța. Va alege un viitor mai bun”, a fost mesajul PAS”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: