image
Sursa foto: TASS

Dosarul anabolizantelor „diplomatice” a fost trimis în judecată

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCCOS) a terminat urmărirea penală și a trimis în judecată dosarul penal de învinuire a fostului ambasador al Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguța, și a șoferului automobilului reprezentanței diplomatice, în care au fost găsite anabolizante, transportate prin contrabandă.

Totodată, procurorii PCCOCS continuă urmărirea penală pentru stabilirea celorlalți făptuitori, cu individualizarea acțiunilor și circumstanțelor faptei, precum și pentru identificarea premiselor care au generat și au permis comiterea fărădelegii. Suplimentar, procurorii au dispus desfășurarea investigațiilor financiare-paralele, care sunt în curs de derulare.

Tentativa de contrabandă a fost contracarată la postul vamal Palanca, în decembrie 2020. Ulterior capturării mărfii, oamenii legii au estimat valoarea anabolizantelor ridicate la peste 8.4 milioane de lei.

Pe lângă anabolizante, autoritățile au depistat și substanțe psihotrope în marfa examinată. Lotul de marfă continuă să fie păstrat în camera corpurilor delicte a Serviciului Vamal.

Potrivit legii, fapta incriminată se pedepsește cu închisoare pentru un termen de la 3 la 10 ani.

comentarii: