image
Sursa foto: timpolis.ro

Furtună, despre organizarea Paștelui Blajinilor în ciuda pandemiei de COVID-19: „Din păcate, biserica nu ne-a auzit”

Șeful ANSP, Nicolae Furtună, a declarat astăzi într-o conferință de presă că epidemiologii au cerut ca Paștele Blajinilor să nu fie organizat nici de această dată în Republica Moldova, întrucât numărul cazurilor de infecție cu COVID-19 crește de la o zi la alta, dar nu au fost auziți de biserică.

„Din păcate nu am fost interprețați corect. Noi ne-am pronunțat împotriva petrecerii Paștelui Blajinilor. Ați văzut scrisorile de nesupunere care au venit din partea Mitropoliei. Cu decizii sau fără decizii, dânșii erau tentați să petreacă Paștele Blajinilor pe datele de 7,8 iunie curent.

Atunci când am amânat Paștele Blajinilor, l-am amânat din considerente că vom avea un trend în descreștere a numărului de cazuri.

Noi am rămas pe aceeași poziție, ca să nu permitem desfășurarea activităților de Paștele Blajinilor, din păcate biserca nu ne-a auzit. Noi rămânem pe poziția ca populația să rămână masiv acasă”, a declarat șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, în cadrul conferinței de presă organizată la Ministerul Sănătății.

Noutăţile partenerilor

comentarii: