Breaking News

image
Sursa foto: captură video

Andrei Năstase: „Am un mesaj pentru Maia Sandu și o întrebare către fostul președinte Igor Dodon”

Candidatul la postul de președinte al RM, Andrei Năstase, dă asigurări că va onora toate invitațiile de a participa la dezbaterile electorale.

„Îmi propun să folosesc întâlnirile cu toți contracandidații în cadrul dezbaterilor nu pentru interogatorii sau aruncarea de săgeți otrăvitoare, ci pentru găsirea soluțiilor pentru depășirea crizei generalizate în care se sufocă Republica Moldova și oamenii săi. Fie ca inteligența colectivă și persoanele demne să predomine”, a menționat Andrei Năstase într-o intervenție live pe Facebook.

Candidatul Platformei DA la prezidențiale a menționat că, în cadrul dezbaterilor, va avea un mesaj pentru Maia Sandu și o întrebare pentru Igor Dodon.

„Doamnei Sandu aș vrea să-i spun public ceva foarte important, iar de acum "fostului" președinte Igor Dodon doresc să-i pun o singură întrebare. DOAR UNA. Esențială și lămuritoare pentru întreaga lui existență politică”, a mai spus Andrei Năstase.

Publicată de Andrei Nastase pe Miercuri, 7 octombrie 2020

Iată mesajul integral al lui Andrei Năstase, transmis în cadrul intervenției live:

„Dragi prieteni, Stimați cetățeni ai Republicii Moldova,

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale care se vor desfășura pe 1 noiembrie a început deja la turații maxime pentru Platforma Demnitate și Adevar.

Din păcate, întâlnirile și discuțiile cu oamenii nu se mai pot organiza ca în anii trecuți. Iar asta e cea mai mare lovitură pentru mine și pentru colegii mei, noi fiind oameni dintre oameni și pentru oameni. Ne interesează în mod deosebit sănătatea cetățenilor și noi, cei din Platforma DA, suntem foarte atenți și respectăm regulile de protecție impuse de specialiști în această perioadă, avem grija noastră și a semenilor noștri, a familiilor noastre.

Într-o societate inundată de minciuni și propagandă plătite din bani grei din hoțiile din țară și din interesele străinilor pe acest petic de pământ, ne-am propus să ajungem în fiecare localitate, pe fiecare stradă și uliță pentru a duce ADEVĂRUL în casele oamenilor și pentru a spune tuturor că putem reclădi împreună MOLDOVA DE MÂINE.

Asta a făcut Platforma Demnitate și Adevăr încă de la înființare, asta facem și acum. Cu multă muncă și determinare, vom putea anula toată propaganda care sufocă și astăzi spațiul nostru public. Vă rog pe toți cei cărora vă pasă de Moldova, vă pasă de viitorul nostru al tuturor să veniți lângă mine și lângă echipa mea, să facem o campanie a adevărului spus cu tărie, pentru că doar adevărul ne va salva. Oriunde vă aflați, acasă sau în diaspora, distribuiți materialele Platformei DA, distribuiți cu Demnitate Adevărul.

Îndemnăm oamenii să meargă la vot și să-și decidă singuri viitorul, să aleagă cu rațiune și obiectivitate ce este cel mai bine pentru ei, pentru familiile și pentru copiii lor. Oamenii, aproape fără excepție, vor normalitate, liniște, locuri de muncă bine plătite și prosperitate, vor ca statul să-i protejeze și apăre, nu să- jefuiască. Și eu vă asigur că acest lucru se poate, cu noi se poate.

În egală măsură oamenii vor ca lupta lor împotriva celor care îi sărăcesc și îi umilesc de atâția și atâția ani să se termine cu victoria indiscutabilă a poporului. Oamenii așteaptă dreptate și o viață mai bună, iar Platforma Demnitate și Adevăr este singura formațiune care poate oferi oamenilor, așa cum a făcut de fiecare dată, CERTITUDINI și nu promisiuni electorale fără acoperire.

Campania electorală a început și pe toate canalele media din Republica Moldova.

Primim deja la secretariat multe invitații la emisiuni de radio sau televizate pentru a participa la dezbateri electorale. Ne bucură foarte mult preocuparea mass-mediei de a aloca cât mai mult spațiu acestei campanii electorale, aspect care nu face altceva decât să confirme opinia noastră că aceste alegeri vor influența în mod decisiv viitorul Moldovei și al nostru, al tuturor, pentru foarte mulți ani de acum înainte.

Așa cum bine se știe, Platforma Demnitate și Adevar este singura formațiune politică care a asumat un proiect de țară complet, susținut de întreaga noastră echipă, un proiect la care au lucrat specialiști de certă calitate din Republica Moldova, iar ca dovadă a asumării și responsabilității noastre am înaintat, așa cum se procedează în multe țări civilizate, europene, o nominalizare pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, în persoana domnului Alexandru Slusari.

Am făcut această precizare pentru a vă putea confirma public că toate invitațiile la dezbaterile organizate de către mass-media din Republica Moldova vor fi onorate cu prezența de echipa noastră. De mine, personal. De domnul Alexandru Slusari, prim-ministrul propus de Platforma Demnitate și Adevăr sau de alți membri ai echipei noastre.

Ne dorim foarte mult să prezentăm oamenilor, în detaliu, proiectul de țară MOLDOVA DE MÂINE, să le explicăm cât de important este să fim uniți, solidari și responsabili în ceea ce privește calea pe care o vom alege. În egală măsură, multă lume ne așteaptă în teritoriu, pe cuprinsul întregii țări. Vom fi, vă promit acest lucru, peste tot. Viitorul începe acum, iar noi îi vom încuraja pe oameni să aibă vitejie, să lupte pentru propriului destin și să voteze cu încredere candidatul Platformei Demnitate și Adevăr.

Va fi o campanie solicitantă, dar lucrurile bune și frumoase nu au fost obținute niciodată cu ușurință. Noi, cei care în 2015 am ieșit în stradă, știm acest lucru și nu vom face economie de efort, hotărâre și optimism.

Acum, aș dori să împărtășesc cu toți DVS, oamenii drepți, cinstiți și curajoși ai Moldovei o confindență. Abia aștept să particip la dezbaterile electorale alături de Maia Sandu și Igor Dodon, cei doi candidați pe care tot felul de influenseri și sondajele de opinie din Moldova, mincinoase și manipulatorii, așa cum ne-am obișnuit, i-au împerecheat încă de la debutul acestei veri.

Doamnei Sandu aș vrea să-i spun public ceva foarte important, iar de acum "fostului" președinte Igor Dodon doresc să-i pun o singură întrebare. DOAR UNA. Esențială și lămuritoare pentru întreaga lui existență politică.

În rest, îmi propun să folosesc întâlnirile cu toți contracandidații în cadrul dezbaterilor nu pentru interogatorii sau aruncarea de săgeți otrăvitoare, ci pentru găsirea soluțiilor pentru depășirea crizei generalizate în care se sufocă Republica Moldova și oamenii săi. Fie ca inteligența colectivă și persoanele demne să predomine.

Moldova de mâine va fi o țară unde oportuniștii și populiștii politici vor fi plasați de oameni la marginea societății noastre. Va fi o țară unde morala, credința, demnitatea, legea și adevărul vor fi fundamentele unei societăți corecte, echitabile, tolerante și prospere.

Aveți încredere! Vom câștiga și vom da din nou puterea poporului. Vă asigur, sunt cel care întotdeauna am pus interesul public, interesul comunității și al țării mai presus decât beneficiile personale. Și încă ceva, am o inimă care îi încape pe toți cetățenii țării, familia mea mare și frumoasă, Moldova. Toate lucrurile bune încep cu DA, cu DOAMNE AJUTĂ!”

Noutăţile partenerilor

comentarii: