image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

VIDEO // Ion Ceban, întrebat despre agenții ruși din campanie: Mulți au trecut pe la sediul PSRM

În cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, Ion Ceban a fost întrebat de moderatorul emisiunii despre cei trei cetățeni ruși (Leonid Gonin, Iuri Gudilin și Olga Grak) care au fost introduși sub sancțiuni de Trezoreria Statelor Unite ale Americii. Mai exact, potrvit raportului SUA, cei trei cetățeni ruși au avut ingerințe și interferențe în politica internă a Republicii Moldova, iar Iuri Gudilin, potrivit aceluiași raport, i-ar fi făcut o ofertă lui Ion Ceban ca să-l ajute în dezvoltarea proiectului său politic.

În cadrul emsiunii, Ion Ceban a fost confruntat cu o înregistrare video de la sediul PSRM, din toamna anului 2019, atunci când el a câștigat cel de-al doila tur al alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. Împreună cu membri ai PSRM, la acea întrunire a staff-ului, au fost prezenți și cetățenii ruși Leonid Gonin și Iuri Gudilin, care ar fi agenți ai serviciilor secrete ruse. Întrebat dacă îi cunoaște pe cei doi cetățeni ruși, Ion Ceban a răspuns: „Multă lume a fost la Partidul Socialiștilor în acea perioadă. Îi cunosc... și nu doar pe ei”. Primarul general a mai spus că aceștia nu au avut vreun rol în campania sa electorală.

„În acea campanie electorală eu mi-am căutat de treabă. Acum dacă mă întrebați, foarte multă lume a trecut prin sediul Partidului Socisliștilor... de la guvernatori, președinți de partide și primari de orașe, până la tot felul de funcționari din diferite structuri. Dacă vreți să știți ce au făcut ei în acea campanie electorală, întrebați PSRM-ul!”,

a declarat Ion Ceban în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”.

Întrebat de moderatorul Alex Cozer, cine i-a plătit în acea campanie electorală pe cetățenii ruși, pentru a-l ajuta să devină primar, Ion Ceban a răspuns: „Eu nu sunt și nici nu am fost trezorierul partidului. (...) Despre campania electorală pot să vă spun despre fiecare componentă, dar mai puțin despre finanțe, pentru că nu m-am ocupat niciodată de acest lucru”.

Ceban a mai spus că dacă există probleme legate de finanțe și dacă există vreo întrebare, ar fi cazul ca de aceasta să se ocupe instituțiile de drept.

Vedeți mai jos exlicațiile și răspunsurile primarului general la întrebările formulate de Alex Cozer:

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: