image
Sursa foto: foto simbol

Guvernul spaniol impune carantina generală în Madrid: Autoritățile locale refuză să o aplice

Guvernul spaniol a decretat carantină pentru locuitorii din Madrid, după ce numărul de noi cazuri de infecatere cu coronavirus a crescut alarmant. Chiar dacă măsura ar fi trebuit să intre în vigoare de luni dimineață, autoritățile locale refuză să o aplice.

Din această dimineață, locuitorii din Capitala spaniei nu ar mai trebui să iasă din cartierele lor decât din motive de primă necesitate, pentru a limita răspândirea epidemiei de COVID-19.

Autoritățile din Madrid se opun carantinei generale

Autoritatea locale, condusă de Isabel Díaz Ayuso, a impus restricții ușoare în 45 de zone din Madrid, cu o populație de puțin peste un milion de oameni, dar a respins măsura de carantină totală, scrie theguradian.com.

Ministrul regional al justiției a declarat că nu este nevoie de o „intervenție în domeniul asistenței medicale” din partea guvernului central, adăugând că autoritățile regionale își exercită competențele în materie de asistență medicală „responsabil și cu bună judecată”.

Ayuso înceracă să evite carantina și daunele economice care ar putea să urmeaze. Potrivit declarațiilor Ayuso a declarat că Madridul va intra în carantină numai dacă fiecare oraș spaniol în care numărul de îmbolnăviri este mare va face același lucru.

Spania a înregistrat peste 700.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi peste 31.000 de decese de la începutul pandemiei, iar Madridul este epicentrul celui de-al doilea val al epidemiei, scrie b1.ro

Noutăţile partenerilor

comentarii: