image
Sursa foto: Getty Images

Revoluţie în fotbal: Cluburile vor să înfiinţeze Super Liga Europei

Cluburile de top din Europa pregătesc Super Liga Europei, o competiţie care să reunească 32 de echipe, cu sistem promovare-retrogradare şi meciuri programate în weekend.

O primă reuniune între asociaţia care reprezintă marile cluburi europene (ECA) şi UEFA, pentru "a discuta despre viitorul competiţiilor intercluburi după anul 2024", între care Liga Campionilor, va avea loc marţi, potrivit Marca.

Conform unui purtător de cuvânt al UEFA, este vorba "de un simplu brainstorming ca şi cum s-ar pleca de la o pagină albă, o şedinţă informală şi un prim schimb de idei".

Wall Street Journal evocă, la rândul său, "discuţii" despre un proiect controversat al unei Ligi închise sau de "promovare şi retrogradare", care ar favoriza cluburile cele mai bogate, precum şi despre organizarea meciurilor din Liga Campionilor în weekend-uri, mai degrabă decât în cursul săptămânii.

"Nu sunt discuţii despre formate specifice, nici despre meciuri în weekend. Este abia începutul unui proces de analiză la care vor lua parte toţi cei implicaţi în următoarele luni, înainte ca propuneri concrete să fie decise", a mai spus purtătorul de cuvânt al UEFA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: