image
Sursa foto: jurnal.md

Federația Rusă a nimicit din nou circa 20 de tone de prune din Republica Moldova

Serviciul Federal pentru Supravegherea Veterinară și Fitosanitară a Federației Ruse (Rosselhoznadzor) a nimicit încă circa 20 de tone de prune din Republica Moldova. În cei patru ani de mandat, Igor Dodon s-a lăudat că datorită lui RM exportă cel mai mult în Federația Rusă, în timp ce Rusia semestrial a distrus tone de prune moldovenești.

Federația Rusă nu a acceptat livrarea și a nimicit circa 20 de tone de prune din Republica Moldova. Potrivit unui comunicat al Rosselhoznadzor, în cadrul controlului fitosanitar de carantină, la examinarea lotului de prune proaspete, a fost depistat un obiect de carantină - Molia Orientală (Grapholita molesta Busck). Astfel, produsele infectate au fost distruse sub controlul conducerii Rosselhoznadzor.

Asta după ce, la sfârșitul lunii septembrie curent, Rusia a interzis și a nimicit un alt lot de 20 de tone din R.Moldova, din același motiv.

Dodon se laudă, Rusia distruge

În cadrul prezentării raportului de activitate de 3,5 ani în calitate de președinte, Igor Dodon s-a lăudat că datorită lui a crescut exportul de mărfuri moldovenești către Federația Rusă, partener strategic al statului, în viziunea președintelui. Timp de câțiva ani, semestrial Federația Rusă distruge tone de prune moldovenești.

La sfârșitul lunii august, Igor Dodon se lăuda că din 1 ianuarie 2019 a crescut exportul de produse din Republica Moldova către Federația Rusă cu 67%. Biroul Național de Statistică îl contrazice pe președinte, menționând că pentru unele produse enumerate de către acesta exportul a scăzut. La nivel de țări, cel mai important partener ca destinație de export rămâne a fi România cu o pondere de 26,4% la export și 13% la import, către Federația Rusă se exportă bunuri în proporție de doar 7,9%.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: