image
Sursa foto: Instagram

Autorul crimei de la Orhei ar fi anunțat într-un LIVE că-l va UCIDE pe Mihai, adolescentul de 12 ani // FOTO

Principalul suspect al crimei de la Orhei, un adolescent de 14 ani, ar fi anunțat într-un live pe rețelele de socializare că-l va ucide pe Mihai, copilul de 12 ani, de la care individul ar fi împrumutat o consolă de jocuri XBOX.

Deși directoarea liceului la care învățau cei doi copii a declarat pentru Jurnal.md că suspectul era „un copil liniştit, adecvat și nu făcea parte din grupuri de risc”, mai mulți colegi de-ai adolescentului spun că el ar fi ucis anterior câini și pisici, și că acesta fuma și consuma droguri și alcool. De câteva săptămâni ar fi purtat cu el un cuțit în geantă. Mai mult, la o tabără de odihnă băiatul ar fi încercat să stranguleze o adolescentă.

Detalii șocante despre băiatul de 14 ani au fost povestite pe rețelele de socializare de către tineri care spun că-l cunosc pe suspect.

InstagramInstagram

InstagramInstagram
InstagramInstagram

InstagramInstagram

InstagramInstagram

Din postările publicate pe rețelele de socializare de adolescentul de 14 ani, principalul suspect al omorului de la Orhei, putem deduce faptul că acesta era un petrecăreț care obișnuia să consume alcool și să fumeze. Dovezi în acest sens sunt fotografiile publicate chiar de către el pe internet.

instagraminstagram
instagraminstagram

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, care a dat publicității imaginile de mai sus, susține că trebuie declarată „stare de urgență de Parlament, pe problema infracționalității juvenile și a degradării din societate, în special a tineretului și introduse măsuri speciale în toate domeniile".

Mai multe comentarii făcute de cei care-i cunosc pe ambii adolescenți puteți citi în postarea fostului edil al capitalei.

Amintim că tragedia s-a întâmplat pe 18 ianuarie. Angajaţii Inspectoratului de Poliţie Orhei au fost sesizaţi a doua zi, pe data de 19 ianuarie, despre faptul că în subsolul unui beci din municipiul Orhei a fost depistat cadavrul unui tânăr cu semne de moarte violentă.

Veniți la fața locului, polițiștii au stabilit că victima este un băiat de 12 ani, domiciliat în municipiul Orhei. Suspectul s-a dovedit a fi un adolescent de 14 ani, din aceeași localitate. Acesta a fost reținut și și-a recunoscut vina.

Potrivit unor informații, crima s-ar fi produs din cauza că adolesecentul de 14 ani nu voia să-i întoarcă băiatului de 12 ani o consolă de jocuri XBOX pe care ar fi luat-o cu împrumut cu mai mult timp înainte de crimă. Suspectul l-ar fi ademenit pe minor într-o construcție nefinisată, iar acolo l-ar fi înjunghiat de mai multe ori cu un cuțit de bucătărie.

Băiatul ucis era unicul copil al familiei și era crescut numai de mama sa.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 145, Cod Penal al RM „Omorul intenţionat săvârșit cu bună știință asupra unui minor”. Conform legislației, persoana culpabilă de asemenea infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenţiune pe viaţă.

Suspectul a fost reținut pentru 30 de zile. Vecinii nu pot găsi explicații pentru această crimă. Ambii copii învățau în aceeași școală, iar potrivit directoarei niciunul dintre ei nu s-a manifestat negativ vreodată.

Pe de altă parte, unii vecini și colegi de școală au remarcat că adolescentul suspectat de comiterea crimei era agresiv de multe ori.

În continuare poliția întreprinde acțiuni de urmărire penală pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs omorul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: