image
Sursa foto: Profimedia

Incendii în mai multe țări din sudul Europei; UE trimite avioane, elicoptere și pompieri pentru a lupta împotriva focului

Comisia Europeană a anunțat că va trimite avioane, elicoptere și pompieri către Italia, Grecia, Albania și Macedonia de Nord, țări afectate în ultimele zile de puternice incendii de vegetație din cauza temperaturilor ridicate din sudul Europei.

Un incendiu de vegetație arde de mai multe zile pe insula elenă Evia. Incendiul este alimentat de vântul puternic și temperaturile caniculare. Turiști și localnicii din mai multe localități au fost evacuați.

Grecia se confruntă cu cel mai sever val de căldură din ultimii 30 de ani, riscul fiind încă crescut în următoarele câteva zile în majoritatea țării, spun autoritățile.

Autoritățile din Grecia au cerut locuitorilor Atenei să rămână în case, miercuri, după ce incendiile de pădure care au erupt în nordul orașului au acoperit cerul cu un strat gros de fum negru.

Și regiunea Molise, din sudul Italiei, a cerut declararea stării de urgenţă din cauza incendiilor forestiere devastatoare cu care se confruntă.

Pompieri de pe întreg teritoriul ţării au fost trimişi în Sicilia, după ce preşedintele regional al insulei a solicitat sprijin din partea autorităţilor de la Roma.

Pe insula Sicilia, pompierii se luptă cu numeroase incendii. Autoritatea pentru protecţie civilă a încadrat întreaga insulă la cel mai înalt nivel de risc pentru incendii. Maxime de 40 de grade Celsius au fost preconizate pentru oraşele Palermo şi Catania.

Europa trece prin fenomene meteorologice extreme în această vară, de la inundații puternice în nord la valuri de căldură severe și incendii în părți din Mediterană, Turcia fiind și ea lovită de cele mai intense incendii de când sunt înregistrate acestea.

În Turcia, pompierii se luptă cu 16 incendii de vegetație, a opta zi consecutivă în care focul face ravagii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: