image
Sursa foto: gov.md

Ambasadorul UE la Chișinău: „Este îngrijorător când persoane implicate în frauda bancară decid privind formarea Guvernului”

Șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, se declară îngrijorat de faptul că persoane care au făcut parte la frauda bancară sunt implicate în negocieri sau procesul de decizie privind formarea Guvernului.

„Am văzut că toți actorii politici s-au exprimat pentru alegeri anticipate ca o soluție potrivită pentru a ajunge la situația când va fi posibil ca un Parlament de încredere să susțină un Guvern funcțional, care va promova acest program de reforme și schimbări necesare. (…) Este îngrijorător când persoane care au făcut parte la frauda bancară sunt implicate în negocieri sau procesul de decizie privind formarea Guvernului”, a declarat Peter Michalko în cadrul unei emisiuni la Cotidianul TV.

Șeful Delegației Uniunii Europene a adăugat că este important ca Republica Moldova să aibă un Guvern funcțional, un Parlament de încredere și că Uniunea Europeană preferă parteneri de încredere.

În același timp, Ambasadorul UE în Republica Moldova a amintit că legile votate de PSRM, Partidul „Șor” și mai mulți deputați neafiliați la sfârșitul anului trecut sunt „controversate și care în mai multe privințe a împins țara înapoi, inclusiv din punct de vedere al reformelor și angajamentelor luate de Republica Moldova în privința partenerilor internaționali”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: