image
Sursa foto: TVR Moldova

Le-au promis 400 de lei pentru un vot, dar i-au tras pe sfoară; „Votanții” amenință organizatorii că „vor depune o plângere”

Alegeri cu năbădăi pentru unii locuitori din regiunea transnistreană. Pe internet a apărut un filmuleț video în care aceștia se ceartă cu organizatorii care i-au adus la vot, că aceea nu le-au oferit suma pe care le-au promis-o inițial, de 400 de lei. Dezamăgiți „alegătorii” îi amenință că vor „depune o plângere”.

„Sveta, tu ești cea care trebuie să-mi dai indicații ce să fac?! Iată, eu îi plătesc acum pe oameni!”, îi reproșează nemulțumită ba ridicând, ba coborând tonalitatea organizatoarea grupului, unei femei nemulțumită de suma care i se oferă pentru vot.

„Cât v-au promis?”, precizează cu năduf în glas organizatoarea.

„Ne-au promis câte 400 de lei”, îi răspunde Sveta. Nespus de supărată, cea care i-a adus îi trimite să ceară suma dată de la cei care au promis-o.

„Noi o să ne plângem!”, o amenință Sveta. „Nu-i corect ce faceți”, i-a strigat și un bărbat convins că votul costă nici mai mult, nici mai puțin, 400.

„Da duceți-vă și vă plângeți la mama dracului! Pârâcioșilor”, s-a revoltat organizatoarea. „O să ne plângem, o să ne plângem, că, slavă Domnului, știm noi unde...”, îi răspunde o altă femeie din grup. Totuși până la urmă oamenii se apropie pe rând de cea cu lista și banii și ridică câte 100 de lei.

Amintim că tot azi un grup de locuitori s-au apropiat de membrii unei comisii de votare din Căușeni. Aceștia s-au interesat cine le va plăti pentru vot. Membrii comisiei le-au explicat că pentru aceasta nu se dau bani. Dezamăgiți unii votanți au făcut cale întoarsă fără a-și mai exercita dreptul la vot. Cazul a fost înregistrat de Misiunea de observare a Promo-Lex.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: