image
Sursa foto: facebook.com/LTembassyMD

Ambasadorul Lituaniei, discuție cu Andrei Năstase: „Am urmărit cu mare îngrijorare anularea alegerii primarului de Chișinău”

Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova a avut o întâlnire cu liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase. În cadrul întrevederii, diplomatul a exprimat îngrijorarea țării sale în legătură cu anularea alegerilor primarului de Chișinău.

„La întâlnirea cu Andrei Nastase, președintele Platformei Demnitate și Adevăr, s-a discutat despre problemele actuale ale politicii interne ale Republicii Moldova. Ambasadorul Kestutis Kudzmanas a subliniat că Lituania sprijină Moldova în calea integrării europene și a reformelor, dar cu mare îngrijorare a urmărit situația anulării rezultatelor alegerilor primarului de Chișinău. La organizarea alegerilor parlamentare din Republica Moldova care vor avea loc pe data de 24 februarie 2019, este necesar să se respecte cu strictețe standardele internaționale”, se spune pe pagina ambasadei Lituaniei.

La rândul său, și liderul DA, Andrei Năstase, a postat pe pagina sa facebook un mesaj despre întâlnirea cu ambasadorul Lituaniei.

„Am avut o întâlnire productivă și de suflet cu Excelența sa, Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, Kestutis Kudzmanas. Productivă, pentru că am discutat chestiuni importante privind necesitatea reformelor profunde din țara noastră. De suflet, pentru că Lituania înseamnă pentru mine un amalgam de emoții și amintiri, în special pentru că aici au apărut primele publicații cu grafie latină, Glasul și Deșteptarea, dar și pentru că în 1990 Republica Moldova a fost prima țară care a recunoscut independența Lituaniei de încă existentul imperiu sovietic. Pentru noi, Lituania și țările baltice reprezintă un model de dezvoltare economică, socială și cultură politică. Vom prelua, după iminenta schimbare, bunele practici lituaniene pentru a readuce Republica Moldova la standardele democrației și civilizației”, a scris liderul Platformei DA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: