image
Sursa foto: Jurnal TV

După schimbările de la Guvern, Grosu nu exclude și alte remanieri

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a comentat remanierile de la Guvern, inclusiv demisia lui Sergiu Gaibu de la cârma Ministerului Economiei și venirea în locul lui a deputatului PAS, Dumitru Alaiba. Grosu a declarat că este conștient de faptul că venirea lui Alaiba nu fost aplaudată de toată lumea, dar înțelege că cele mai multe critici la adresa acestuia au venit anume din partea „opoziției pro-Kremlin”. În același timp, președintele Parlamentului nu a exclus că vor urma și alte remanieri guvernamentale.

„Noi analizăm foarte atent și la rece toate evenimentele. Analizăm momentul pe care-l trăim acum. În acest moment noi am considerat că e nevoie de câteva intervenții, la anumite ministere. Domeniul Economiei este unul foarte important. Ne-am gândit că este nevoie și de o persoană care are experința din Legislativ. Această persoană (ministrul Economiei) va avea sarcina să comunice mai mult cu mediul de afaceri. Acum, că va veni momentul în care va trebui să intervenim și pe alte domenii, nu este exclus lucrul acesta. Nimic nu este bătut în cuie. De aceea, dacă va fi nevoie, vom avea și alte întrevederi, alte decizii, pentru a face ca pe anumite domenii lucrurile să meargă mai repede”,

a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Întrebat dacă aceste decizii ar putea să afecteze și conducerea Guvernului, implicit funcția de prim-ministru, Grosu a răspuns că, în prezent, au loc discuții doar privind conducerea ministerelor.

În contextul recentelor remanieri guvernamentale, directorul executiv al Centrului Expert-Grup, Adrian Lupușor, se întreabă dacă, în condițiile unui război la hotar, precum și cu un război hibrid intern și o criză economică, este timpul pentru remanieri guvernamentale?

„Probabil ceva îmi scapă, dar la hotar avem război, iar pe intern un alt război hibrid și criză economică, și iarna bate la ușă. Este, oare, acum timpul de schimbări/remanieri guvernamentale sau e cazul să ne luăm aer în piept și să trecem peste aceste greutăți temporare, în stabilitate, unitate și coeziune internă?”, a declarat Adrian Lupușor.

Potrivit lui, acest Guvern a primit mandat pentru patru ani. „Vrem reforme sistemice, cu bătaie lungă și cu impact? Păi anume pentru asta este nevoie de acel mandat de minim de patru ani. Miniștrii trebuie să aibă previzibilitate și suport politic pentru a promova agenda de reforme, și nu să fie chemați pe la ședințe nocturne stranii”, a mai spus expertul.

Urmăriți mai jos declarațiile lui Igor Grosu la „Secretele Puterii”:

Noutăţile partenerilor

comentarii: