Johnson este favorit în această cursă, în care mai este angrenat ministrul de externe Jeremy Hunt. Votul va lua sfârşit pe 22 iulie, câştigătorul urmând să fie anunţat în ziua următoare.

Boris Johnson s-a angajat să părăsească Uniunea Europeană cu sau fără acord pe 31 octombrie dacă devine prim-ministru, în timp ce Hunt a afirmat că va recurge la un Brexit fără acord, numai dacă va fi "absolut necesar", scrie Agerpres.

Sunday Times scrie că Javid s-a poziţionat în aşa fel încât să devină ministrul de finanţe al lui Johnson, preluând portofoliul de la actualul său deţinător, Philip Hammond.

"Încrederea în democraţia noastră va fi în joc dacă nu reuşim să respectăm termenul de 31 octombrie, cu sau fără acord. Pentru a pregăti acest lucru, am convenit asupra necesităţii intensificării pregătirilor pentru un 'no-deal', inclusiv cu un buget", ar urma să afirme Javid într-un discurs pe care îl va susţine marţi, potrivit Sunday Times.

Ziarul mai scrie că Johnson va efectua o vizită în SUA înainte de sfârşitul lui septembrie pentru a se întâlni cu preşedintele Donald Trump, notează Reuters.