image
Sursa foto: scmp.com

A început o nouă eră în Japonia: Naruhito, al 126-lea împărat din istoria ţării, a urcat pe Tronul Crizantemei

Japonia a organizat astăzi ceremonia oficială ce marchează urcarea pe Tronul Crizantemei a lui Naruhito, cel de-al 126-lea împărat din istoria ţării, un eveniment prin care succesorul lui Akihito îşi proclamă mandatul în faţa poporului nipon şi a demnitarilor din 194 de ţări.

La 1 mai 2019, prinţul moştenitor Naruhito al Japoniei a fost încoronat ca împărat după abdicarea tatălui său, Akihito. Odată cu încoronarea sa, în istoria japoneză se sfârşeşte era Heisei şi începe era Reiwa.

Naruhito s-a născut la 23 februarie 1960, fiind primul fiu al prinţului Akihito, care avea să devină împărat al Japoniei, şi al viitoarei împărătese-consoarte Michiko. Numele său de copil, conform tradiţiei Familiei Imperiale Japoneze a fost prinţul Hiro (Hiro-no-Miya), conform site-ului Agenţiei Casei Imperiale, www.kunaicho.go.jp. Ceremonia de majorat a prinţului Hiro a avut loc la 23 februarie 1980, când acesta a împlinit 20 de ani, potrivit Agerpres.

În 1982, prinţul Naruhito a absolvit Departamentul de Istorie al Facultăţii de Litere de la Gakushuin University. A urmat apoi cursurile Merton College din cadrul Universităţii Oxford din Marea Britanie, absolvite în 1985. În anul 1988, prinţul moştenitor şi-a terminat prima parte a şcolii doctorale la Gakushuin University, iar din 1992 a devenit cercetător asociat la arhivele Gakushuin University şi la Muzeul de Istorie al aceleiaşi universităţi, mai notează sursa citată.

Din 1989, prinţul este vicepreşedinte onorific al Societăţii Japoneze de Cruce Roşie. La împlinirea vârstei de 31 de ani, pe 23 februarie 1991, Naruhito a fost învestit ca prinţ moştenitor al Tronului Crizantemei.

Naruhito este căsătorit cu prinţesa moştenitoare Masako. Logodna lor, aprobată de către Consiliul Casei Imperiale din 19 ianuarie 1993, a avut loc la 12 aprilie 1993, iar nunta la 9 iunie 1993. Cei doi au un copil, Alteţa Sa Imperială Aiko, Prinţesa Toshi, născută la 1 decembrie 2001, conform site-ului menţionat.

La 1 decembrie 2017 premierul nipon Shinzo Abe a anunţat că împăratul Akihito renunţă la tron pe 30 aprilie 2019 datorită problemelor de sănătate şi vârstei înaintate, urmând ca pe Tronul Crizantemei să urce prinţul moştenitor Naruhito. Aceasta este prima abdicare a unui suveran japonez în ultimii 200 de ani, Akihito primind titlul de "împărat emerit".

Odată cu sfârşitul domniei împăratului Akihito, conform tradiţiei japoneze, se termină şi era asociată cu domnia acestuia, numită "Heisei" şi care semnifică "dobândirea păcii". Noua eră sub conducerea împăratului Naruhito va purta numele "Reiwa", semnificând comuniunea spirituală a japonezilor pentru a dezvolta cultura ţării, conform premierului japonez Shinzo Abe. Numele erei este de interes public deoarece este utilizat pe larg în calendare, ziare, documente oficiale şi diferite acte, inclusiv în permisele de conducere.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: