image
Sursa foto: Jurnal.md

Un procuror din Cahul riscă șapte ani de pușcărie, după ce a reținut ilegal un vameș

Un procuror din cadrul Procuraturii raionului Cahul, este cercetat penal fiind bănuit de reținerea ilegală. Acesta fără temei ar fi plasat în izolator un vameș, învinuindu-l fără probe de contrabandă.

Temei pentru inițierea procesului împotriva procurorului a servit plângerea avocatului victimei, care reclama acțiunile ilicite ale procurorului, iar în cadrul investigațiilor au fost confirmate acțiunile abuzive ale procurorului, pe acest caz fiind pornită o urmărire penală.

Potrivit Procuraturii, pe 31 iulie 2019, în lipsa temeiurilor legale, procurorul l-a reținut, în mod ilegal, pe un vameș, l-a plasat în izolator, deși nu avea probe concludente în privința acestuia. A doua zi, procurorul emite ordonanță de punere a acestuia sub învinuire pentru contrabandă și depune demers la arest. Pe 2 august 2019, Judecătoria Cahul, sediul Central a respins ca neîntemeiat demersul procurorului, persoana fiind eliberată din reținere.

Urmărirea penală în privința procurorului este exercitată de Procuratura Anticorupție, iar dacă va fi găsit vinovat acesta riscă pedeapsă cu închisoare de până la șapte ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: