image
Sursa foto: Jurnal.md

Pauză de câteva ore la Parlament, din lipsă de cvorum; Candu: „Închideți cantina și trimiteți deputații la muncă”

Aleșii poporului par mai puțin interesați de proiecte de legi. În momentul în care s-au încheiat dezbaterile la ordinea de zi și au început examinarea proiectelor propuse, în plenul Parlamentului au rămas doar câțiva deputați. După mai multe eforturi de a-i întoarce pe legislatori la muncă, speakerul Andrian Candu a fost nevoit să anunțe o pauză până la ora 14.00.

Cel care a observat că sala de ședințe este aproape goală a fost Vladimir Voronin, care i-a cerut speakerului să numere deputații pentru a stabili dacă este cvorum.

„Rog secretariatul să închidă cantina și să trimiteți deputații la muncă”, a glumit Candu, anunțând o pauză de cinci munute, în condițiile în care nici deputații-numărători nu erau prezenți.

Nici după pauză, numărătorii nu au fost de găsit. „Stimați deputați, vă rog să vă ocupați locurile și găsiți-i o dată pe acei numărători”, a spus Candu. „Închideți cantina, restaurantul și blocați ușile la ieșirea din plen”, a adăugat el.

„Cred că închiderea restaurantului va fi declarată neconstituțională”, a glumit colegul său de fracțiune, Cornel Dudnic.

După mai multe eforturi de a-și aduce pe deputați în sală, Candu a fost nevoit să anunțe o pauză până la ora 14.00.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: