image
Sursa foto: presedinte.md

Dodon și Krasnoselski, întrevedere la vila de la Condrița: „Am reiterat importanța operațiunii de pacificare de pe Nistru”

Președintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care a anunțat că cinci posturi de control mai rămân în regiunea transnistreană.

Discuțiile au avut loc la Reședința de Stat de la Condrița.

„Am examinat în detaliu implementarea pachetului „Berlin-Plus”. De asemenea, am făcut un schimb de opinii cu privire la problemele care au apărut în ultimele luni urmare a răspândirii virusului COVID-19. Astfel, am discutat despre anularea posturilor temporare „de carantină” din Zona de Securitate, unele acțiuni pentru asigurarea liberei circulații, precum și pentru apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale”, a anunțat Dodon.

Șeful statului a precizat că s-a înțeles cu liderul de la Tiraspol să continue „dialogul deschis la diferite niveluri și platforme întru depășirea barierelor de pe Nistru, apărute din cauza pandemiei”.

„Am reiterat importanța operațiunii de pacificare de pe Nistru drept garant al păcii și securității cetățenilor și am acceptat să întreprindem pași comuni pentru a nu admite agravarea situației în Zona de Securitate, care ar submina pacea și stabilitatea pe întreg teritoriul Republicii Moldova”, a mai spus Dodon.

Totodată, într-un comunicat de presă al administrației transnistrene se arată că 11 posturi sanitare mai rămân în regiunea transnistreană, cinci fiind eliminate pe parcursul zilei de ieri.

„Ele (posturile, n.r.) servesc nu pentru a împiedica cetățenii să se deplaseze pe un anumit teritoriu, ci pentru a preveni răspândirea necontrolată a infecției cu coronavirus. Există o problemă, cu toții ne confruntăm cu această problemă, întreaga lume. În principiu, problema nu a fost încă rezolvată. Dar, pe măsură ce răspândirea infecției cu coronavirus slăbește, aceste posturi vor fi eliminate”, a declarat Krasnoselski, citat de IPN.

Aceasta este a șaptea întâlnire dintre Igor Dodon și Vadim Krasnoselski.

KrasnoselskiKrasnoselski
KrasnoselskiKrasnoselski
KrasnoselskiKrasnoselski
KrasnoselskiKrasnoselski
presedinte.mdKrasnoselski

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: