image
Sursa foto: Profimedia

Numele lui Roman Abramovich este interzis în media din Rusia! Ordinul a venit după ce s-a aflat că oligarhul a fost otrăvit

Vladimir Putin (69 de ani) a interzis orice mențiune a lui Roman Abramovich (55 de ani) în presa de stat din Rusia după ce oligarhul rus a luat parte la negocierile de pace pentru a pune punct războiului din Ucraina.

Potrivit Daily Mail, decizia de a interzice orice informație referitoare la Roman Abramovich a venit după ce olgarul rus a fost otrăvit în timpul negocierilor cu un agent chimic folosit se pare și în Primul Război Mondial.

Abramovich se teme pentru viața sa după ce a resimțit efectul substanței chimice. Cel care este în continuare patronul lui Chelsea a simțit dureri mari în zona ochilor, pielea de pe față și de pe mâini s-a deprins și chiar ar fi orbit pentru câteva ore.

Aceeași sursă precizează că informația potrivit căreia Abramovich a fost interzis în media rusă a fost făcută publică de Ksenia Sobchak, o membră a opoziției lui Putin.

Jurnalistul de investigație Christo Grozev a dezvăluit că Roman Abramovich, alături de doi membri ai delegației ucrainene, au prezentat simptome evidente de intoxicare cu o substanță nocivă. Aceștia ar fi fost otrăviți în noaptea de 3 spre 4 martie.

Potrivit jurnalistului Bellingcat, citat de sport.ua, Abramovich a fost otrăvit cu cloropicrină, o substanță chimică cu un miros ascuțit, folosită în prezent ca fungicid, erbicid, insecticid sau nematicid.

”Toți specialiștii care au discutat cu membrii delegației, s-au uitat la fotografii și au examinat personal victimele, au spus că acesta nu a fost un accident. Nu este o intoxicație alimentară, nu este o alergie”, a spus Grozev.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: