image
Sursa foto: facebook

FOTO: Aeroportul Mărculești ar putea deveni aeroport de pasageri în următorii 3 ani; „Noi locuri de muncă și concurență”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a efectuat o vizită la Aeroportul Internațional Mărculești, în cadrul căreia a discutat cu administrația acestuia despre reabilitarea aeroportului, precum și despre planul de acțiuni pentru posibilitatea redeschiderii acestui punct aeroportuar regional, cu statut internațional, care va fi orientat spre piața aeriană low-cost.

Potrivit ministrului, la momentul actual este în proces elaborarea Planului de dezvoltare a aeroportului. Mai este nevoie de elaborat proiectul tehnic al Terminalului de pasageri și caietul de sarcini, proiectul tehnic al aerodromului, inclusiv amplasarea obiectelor noi de infrastructură – parcare, drumuri de acces și terminal.

„În scurt timp vom înainta spre aprobare un proiect de Hotărâre de Guvern privind Concepția Aeroportului Internațional Mărculești pentru anii 2022-2025”, a menționat Andrei Spânu.

Proiectul prevede dezvoltarea economică a întregii zone, deschiderea de noi locuri de muncă și concurență în domeniul aeroportuar din Republica Moldova, inclusiv atragerea companiilor low-cost cu oferte atractive de prețuri pentru cetățeni, a mai specificat în cadrul vizitei ministrul.

ss
ss
ss

comentarii: