Breaking News

image
Sursa foto: Jurnal.md

Dodon a criticat opoziția și anunță că vor fi luate măsuri de limitare a întrunirilor

Președintele Igor Dodon a dat asigurări azi că „situația legată de coronavirus în RM se află sub control”. Acesta a declarat după întâlnirea tradițională deja cu premierul și președintele Parlamentului că, în contextul prevenirii epidemiei, este examinată posibilitatea de a reduce zborurile din Italia prin RM a cetățenilor altor state.

„Ținând cont că România deja a interzis zborurile din această țară și să nu avem tranzitul prin RM a cetățenilor altor țări, propunem să avem un mecanism ca spre RM, din țările unde sunt focare, să li se permită să vină doar cetățenilor RM. Nu putem permite ca Moldova să fie o zonă de tranzit. În caz contrar ce o să fie dacă românii interzic zborurile din Italia spre România? În Italia sunt peste un milion de români care lucrează. Vor veni prin Chișinău și de aici vor pleca cu alt transport spre România, astfel putem deveni o țară suplimentar supusă riscului”, a declarat Dodon.

El a mai adăugat că pe moment nu pot fi închise școlile ori grădinițele, deoarece RM nu a înregistrat cazuri de transmitere a virusului în interiorul țării. „Totodată legea nu permite pe moment Guvernului să interzică adunările, ședințele etc.cu mai mult de 500, 1000 de persoane. De aceea acest lucru trebuie introdus în proiectul de lege care va fi promovat în această săptămână”, a mai spus Dodon.

Președintele a avut în context un mesaj și pentru politicienii din opoziție care au criticat acțiunile actualei guvernări în legătură cu modul în care au acționat în cazul femeii infectată cu Covid 19, revenită recent din Italia. „Ajutați autoritățile cu sfaturi utile dacă le aveți. Medicii riscă cel mai mult acum, dar voi încercați să-i umiliți prin declarațiile voastre. Politica nu are ce căuta în această criză. Vreți să vă faceți capital politic, faceți-vă pe alte subiecte”, a sugerat Dodon.

Întrebat însă despre informația apărută în presa din România că în RM este depistat un cetățean român infectat cu Covid 19, președintele a dezvăluit date cu caracter personal și anume, numele bolnavei, M. S., infectată cu această boală, femeia care a revenit sâmbătă seara din Italia. „Înțelegem că ea are dubla cetățenie, pentru că în afară de această doamnă nu avem alte cazuri de infecție cu coronavirus pe teritoriul RM”, a spus Dodon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: