image
Sursa foto: Facebook/Andrei Nastase

Andrei Năstase, în vizită la Dubăsari: „PSRM și PD asistă tacit la degradarea situației din zonă”

Mai mulți deputați și membri ai Platformei DA au efectuat o vizită în raionul Dubăsari, la inițiativa lui Andrei Năstase, unde au avut o întâlnire cu veteranii războiului pentru independență, dar și cu oamenii de rând.

Printre problemele de care se plâng cetățenii de acolo se numără prezența posturilor vamale interne pe partea dreaptă a Nistrului care le limitează drastic dreptul la libera circulație.

„În special sunt afectați localnicii care își au în zona respectivă grădinile, fiind împiedicați să transporte produsele agricole la Chișinău. Aceste ilegalități crase, inclusiv cele comise de președintele raionului Dubăsari, au fost aduse în discuția publică, inclusiv pe dimensiunea parlamentară de deputații Platformei DA, dar deocamdată majoritatea PSRM-PD ignoră realitățile și asistă tacit la degradarea situației din zonă”, a declarat președintele Platformei DA, Andrei Năstase.

O altă problemă identificată este cea legată de circulația cu bacul plutitor, sistemele de irigare din localitățile de pe platourile Cocieri și Coșnița, lipsa sistemelor de canalizare și a punctelor de colectare a deșeurilor autorizate în majoritatea satelor, rata înaltă a șomajului în toate localitățile și inexistența unor oportunități care le-ar permite tinerilor să rămână acasă.

„În vederea soluționării acestor probleme, a inițierii unui plan concret de acțiuni, am anunțat demararea procesului de aderare a Consiliului Raional Dubăsari la programele europene „Primarii pentru creștere economică” și „Convenția primarilor pentru climă și energie”. Aderarea la aceste proiecte ar permite implementarea unor miniproiecte ce vor soluționa în timp relativ scurt aceste probleme”, a adăugat Andrei Năstase.

Membrii și deputații Platformei DA au depus flori la monumentul Eroilor căzuți în războiul din 92.

Astăzi împreună cu colegii mei, deputații Stela Macari și Chiril Motpan, precum și alți membri ai formațiunii, am mers... Publicată de Andrei Nastase pe Duminică, 26 iulie 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: