image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

FOTOREPORTAJ: Moloșag prezintă neregulile pe care le-a depistat la Oficiul Avocatului Poporului; A format și o comisie

Avocatul Poporului Natalia Moloșag a vorbit azi despre mai multe nereguli pe care le-a descoperit la Oficiul Avocatului Poporului și pe care, după briefing, le-a prezentat detaliat jurnaliștilor.

Mobilier lipsă, mape cu documente arhivate pe jos, pereți mucegăiți cu tencuiala căzută, mașini cu actele expirate și acumulatoarele moarte, astfel a luat în primire instituția. De când a venit în funcție, spune ea, se ocupă doar cu inventarierea obiectelor, împreună cu o comisie formată din actuali angajați.

Cei vechi, responsabili de acest dezastru, nu i-au înmânat niciun act. Anume din cauza acestor controale ar fi început atacurile asupra sa de către funcționarii plecați, dar și unii care mai sunt în funcție, spune ea.

Pe un coridor care dă la etaj, mai multă mobilă umbrește spațiul și așa întunecos. „De cum am început inventarierea, a apărut și această mobilă în coridor, peste noapte. Lipsea până atunci. Nici lumină nu era aici. În cabinetul meu, stă un mobilier semi-asamblat, l-am lăsat cum l-am gasit. Nu știu ce e cu el. Masa și scaunul unde stau acuma eu, au apărut odată cu venirea mea, până atunci lipseau. Acestea nu figurează în lista cu obiecte ce aparțin oficiului. Comisia a constatat o listă cu multe lipsuri. Înainte să vin eu, a fost spart serverul instituției, mi-a confirmat-o persoana responsabila de IT, care a reușit să-l restabilească, dar nu a reușit să restabilească toată informația”, a mai spus Natalia Moloșag.

ss
ss
ss

Arhiva cu documente, stă pe jos într-un spațiu mucegăit.

ss
ss
ss

„Vedeți și dumneavoastră unde au ajuns dosarele persoanelor care s-au adresat instituției! E un haos. Nici măcar cale de acces pentru persoanele cu dizabilități nu este, pentru că ușa unde duce aceasta este avariată", ne-a arătat Moloșag, care spune că a sesizat organele competente despre toate acestea și a cerut controale din partea lor.

ss
ss
ss
ss

De cealaltă parte, una din angajate a replicat că ceea ce spune Moloșag nu este adevărat.

„Inventarierea nu o fac eu personal, aceste nereguli au fost depistate de comisie, de angajați care au activat până acum aici", a punctat avocata poporului.

Amintim că Natalia Moloșag a fost aleasă în funcția de Avocat al Poporului în luna septembrie. După apariția în presă a informațiilor că este consiliată de Dumitru Godorog, care anterior a fost condamnat pentru proxenetism, Natalia Moloșag a declarat azi în cadrul unei conferințe de presă că și-a asumat reabilitarea și reintegrarea fostului condamnat în soietate. Totodată ea a mai declarat că denigrările sunt lansate în urma controlului pe care l-a inițiat la Oficiul Avocatului Poporului unde a depistat neregulile descrise mai sus și a sesizat instituțiile responsabile, inclusiv SIS.

Noutăţile partenerilor

comentarii: