image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovan

Ala Nemerenco: „Testele rapide antigen nu vor fi folosite pentru testarea profesorilor"

Cele 100 de mii de teste rapide antigen COVID-19 primite din partea României, nu vor fi folosite pentru testarea profesorilor, însă ar putea utilizate pentru elevi. Despre acest lucru a anunțat ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Până acum ambulanțele nu au fost dotate cu teste, puteau doar stabili diagnosticul de suspecție de Covid. Acum vom echipa toate ambulanțele cu teste și ei vor putea să testeze la fiecare solicitare acești pacienți. Astfel încât, rămânând acasă să nu mai aibă nevoie a doua zi de a merge undeva să caute o testare într-o instituție publică sau privată'', a declarat Ala Nemerenco.

Totodată, Ala Nemerenco susține că la moment există necesitatea de a testa mai multe persoane.

Ne dorim să solicităm oamenilor să se vaccineze, dar totodată să respectăm dreptul lor la alegere. Dacă vom folosi aceste teste pentru școală atunci vor fi pentru copii, acolo unde nu sunt respectate condițiile și infrastructura nu dă posibilitatea ca ei să meargă fizic la școală.

Noi discutăm această variantă ca să avem cât mai mulți copii cu prezența fizică la școală. Nu este exclus că vom prevede această posibilitate pentru ei mai degrabă, decât profesorilor'', a mai adăugat Ala Nemerenco.

Ministra Sănătății a declarat că marți va avea loc ședința CNESP, unde vor fi discutate și luate decizii în funcție de evoluția situației epidemiologice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: