image
Sursa foto: Twitter

Yuriy Vernydub, antrenorul lui Sheriff Tiraspol, declarații de pe front! Cum și-a anunțat soția că se înrolează

Yuriy Vernydub (56 de ani), antrenorul celor de la Sheriff Tiraspol, se află pe frontul din Ucraina pentru a lupta contra invaziei Rusiei lui Vladimir Putin.

Antrenorul a aflat de invazia rușilor în timp ce era alături de Sheriff Tiraspol în Portugalia, pentru duelul cu Braga din Europa League, scor 0-2.

Vernydub a cerut clubului permisiunea de a merge în Ucraina pentru a-și aduce familia, însă în clipa în care a văzut situația de pe front, antrenorul formației din Republica Moldova a decis să se înroleze.

Într-un interviu recent, antrenorul lui Sheriff a povestit cum a ajuns să se înroleze și cum și-a anunțat soția în legătură cu decizia sa.

”Mă țin de cuvânt. Nu am ezitat niciun motiv să mă înrolez. Mă aflam în Portugalia când am aflat că a început războiul. Jucam cu Braga. M-a sunat fiul meu și mi-a spus. În Ucraina era ora 04:30 dimineața, în Portugalia era 02:30. Imediat am decis ca după ce mă întorc în Republica Moldova să merg acasă.

Am discutat cu directorul general în dimineața în care am ajuns și i-am spus că va fi dificil pentru mine, dar voi încerca să îi pregătesc pe jucători pentru meci. Am pierdut cu 0-2. Clubul a crezut că merg în Ucraina să îmi iau familia și apoi mă voi întoarce, dar când am văzut câți oameni s-au întors în Ucraina, nu am putut să mă abțin. Pe 26 februarie, la ora 18:00, m-am întors la Zaporojie și i-am spus soției mele că a doua zi voi merge la biroul de înrolări.

Am sunat un apropiat de-ai mei, ofițerul militar de la biroul de înrolări. Mi-a spus să merg. Am ajuns acolo și am stat de vorbă. M-a întrebat dacă m-am gândit bine și i-am răspuns că da. M-a întrebat cum stau cu pregătirea militară. I-am spus: ’Nu sunt familiar cu artileria. Știu ce trebuie făcut cu o armă automată. Voi ajuta. Voi face orice e nevoie’”, a transmis Yuriy Vernydub, citat de sport.ua.

Boban Nikolov, mijlocașul celor de la Sheriff Tiraspol, a povestit cum a aflat că antrenorul său, Yuriy Vernydub, alături de care a reușit să învingă Real Madrid pe Santiago Bernabeu cu scorul de 2-1, luptă pe frontul din Ucraina.

Nikolov a aflat de decizia lui Vernydub în clipa în care a văzut o poză de pe front în care apărea și antrenorul cu o armă în mână.

”N-am mai vorbit (n.r. – cu antrenorul), cred că vorbește secundul cu el din când în când. Sper să se întoarcă cât mai repede. După meciul cu Braga (n.r. – de pe 24 februarie) a spus că se duce să-și ia familia și că vine în 3 zile.

După aceea am văzut poza cu el în război și chiar eram uimit. Îl respect pentru decizie și îl apreciez pentru ce a făcut. Sunt și ei patrioți, ca noi. Antrenorul e foarte luptător și se bazează pe acest spirit”, a spus Boban Nikolov, citat de AS.ro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: