image

Caz terifiant la Ștefan-Vodă: Două fetițe, de 9 și 14 ani, ar fi fost violate de un medic care a scăpat de pedeapsă

Un medic anesteziolog-reanimatolog, care activează la spitalul Institutul de Ftiziopneumologie, „Chiril Draganiuc” din Chișinău, ar fi violat două fetițe, una de 9 ani și alta de 14 ani. Cazurile au avut loc acum mai mulți ani, iar după un proces îndelungat medicul a scăpat de pedeapsă.

Într-un reportaj pentru emisiunea „60 de minute” la Jurnal TV, una dintre victime a făcut dezvăluiri despre coșmarul prin care i-a fost dat să treacă.

Boris Meșteșug este originar din raionul Ștefan-Vodă și merge des la baștină pentru a practica vânătoarea, susțin sătenii. După un proces care a durat aproape 5 ani, cu perioade în care dosarul a lipsit ani de zile de pe rol, ieri un complet din trei judecători, unul dintre care a prezentat o opinie separată, a încetat procesul penal pe numele doctorului acuzat de viol.

Rudele minorelor spun însă că și-au pierdut demult speranța că acesta va fi tras la răspundere pentru faptele sale. Prima victimă susține că a fost violată la vârsta de 9 ani. Ea spune că medicul a violat-o de două ori, o dată în cimitir și altă dată în mașină. Pe urmă a mai încercat de două ori să abuzeze de ea, spune fata, însă a reușit să fugă.

Copila nu este singura victimă care îl acuză de viol pe medicul Boris Meșteșug. O altă minoră ar fi avut de suferit din cauza acestuia, când avea doar 14 ani. Potrivit sătenilor, aceasta trăiește în prezent la București și este căsătorită.

O vânzătoare de la magazinul din sat, care a fost și martora la întâlnirea dintre inculpat si victimă, ne-a povestit tot ce cunoaște despre caz.

Precizăm că pe numele medicului învinuit de viol a fost pornită o cauză penală încă în 2013. Din motiv ca suspectul s-ar fi aflat intr-un conflict de interese cu judecătorul pe dosar, cauza penală a fost trecută de la judecătoria din Stefan Voda la cea din Căușeni, iar din 2016 până în prezent, pe site-ul judecatoriei nu a figurat nicio ședință de judecată.

Abia după ce JURNAL TV a trimis o solicitare la CSM, dosarul a reapărut pe masa juraților de la Căușeni, chiar în ziua în care a ajuns și răspunsul de la organul disciplinar. Ședința motivată pe încetarea procesului penal va avea loc pe 14 iunie.

Citeşte mai mult despre

comentarii: