image
Sursa foto: jurnal.md

Un avocat din RM, reținut de CNA; Ar fi pretins peste 40 000 de euro de la clientul său ca să-i influențeze pe magistrați

Un om de afaceri și-a denunțat avocatul, după ce acesta i-ar fi cerut zeci de mii de euro sub pretextul că i-ar putea rezolva în instanță mai multe dosare civile pe care le avea pe rol. Potrivit denunțătorului, bănuitul îi promitea că are influență asupra magistraților și altor agenți publici și că îi poate determina pe aceștia să adopte decizii favorabile în litigiile din instanțe.

Potrivit serviciului de presă al Centrului Național Anticorupție, persoana care l-a denunțat pe avocat susține că acesta i-ar fi cerut, pe parcursul a doi ani de zile, în jur de 45 de mii de euro, dar nu i-a soluționat problemele.

După denunțul la CNA, a fost posibilă documentarea avocatului în timp ce restituia o parte din bani clientului său. Astfel, acesta a fost reținut și plasat în izolator pentru 72 de ore, fiind cercetat pentru trafic de influență.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă amendă în mărime de la 4.000 la 6.000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 3 la 7 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: