image
Sursa foto: europalibera.org

Misterul mobilizării pentru Silvia Radu: Și angajații de la Franzeluța au fost impuși să semneze

Mai mulți salariați ai întreprinderii „Franzeluța” din Chișinău ar fi fost îndemnați insistent să semneze în favoarea Silviei Radu, care este candidat pentru funcția de primar al capitalei. Asta susține unul dintre angajații acestei companii. Potrivit bărbatului, directorii unor fabrici din componența combinatului de panificație se apropiau de ei și le spuneau să meargă în blocul principal, unde vor trebui să semneze în listele de subscripție ale lui Radu. Unii au refuzat, alții s-au temut însă că își vor pierde locul de muncă dacă se vor opune. Administrația întreprinderii a respins acuzațiile.

Unii angajați au refuzat să facă acest lucru, dar cei mai mulți, spune bărbatul, au semnat de frică să nu-și piardă locul de muncă.

Silvia Radu nu a răspuns la telefon pentru a comenta subiectul, iar reprezentanții PD au declarat anterior că ea nu este candidatul formațiunii la șefia Primăriei capitalei. Mai mulți analiști politici consideră însă că Radu se bucură de sprijinul PD. Menționăm că „Franzeluța” nu este singura instituție unde s-ar fi strâns semnături de la angajați în susținerea fostului primar interimar. Recent, Jurnal TV a primit în poșta redacției un mesaj în care se spunea că angajații Institutului Mamei și Copilului ar fi fost obligați să semneze pentru Silvia Radu. Potrivit semnatarului răvașului, în liste erau trecute deja numele, prenumele, seria și numărul buletinului salariaților, iar persoanele respective doar semnau și scriau data. În cazul în care aveau întrebări, răspunsul responsabilului era: „Este ordinul directorului, toate întrebările la el”. Purtătoarea de cuvânt a Institutului Mamei și Copilului, Natalia Lesnic, a declarat atunci că „acest fapt nu a avut loc”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: