Liliana Nicolaescu-Onofrei și-a exprimat recunoștința pentru aportul considerabil al UNFPA în implementarea Programului comun de dezvoltare a serviciilor pentru tineri, precum și în promovarea educației pentru sănătate, menționând că susținerea tinerilor prin diverse politici și programe guvernamentale reprezintă o prioritate a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

La rândul său, Rita Columbia a apreciat acțiunile realizate de către MECC, îndeosebi în implementarea ,,Fondului comun pentru dezvoltarea serviciilor de tineret, inclusiv pentru cei mai vulnerabili”, ca parte a Programului de Dezvoltare a Centrelor de Tineret pentru anii 2017-2022, dezvoltarea și îmbunătățirea cadrului regulatoriu și de politici publice în sectorul de tineret etc. În ceea ce privește Strategia Națională de Dezvoltare a Sectorului de Tineret 2017-2022, reprezentantul UNFPA a dat asigurări că organizația va susține evaluarea Strategiei și va contribui la dezvoltarea unui nou document strategic de dezvoltare a sectorului de tineret. De asemenea, oficialul a menționat și despre suportul în implementarea/revizuirea documentelor curriculare privind dezvoltarea abilităților de viață ale elevilor.

Totodată, părțile au convenit și asupra reînnoirii acordului de colaborare cu Universitatea Pedagogică din Zurich în domeniul ghidării în carieră a tinerilor din țara noastră, și au discutat despre lansarea unui proiect privind orientarea profesională a elevilor din Învățământul Profesional Tehnic, susținut de UNFPA și Agenţia Austriei pentru Dezvoltare (ADA).

Menționăm că MECC și UNFPA au semnat mai multe acorduri de colaborare, care prevăd dezvoltarea centrelor de tineret din toată țara, pentru ca acestea să ofere servicii prietenoase tinerilor la nivel local, cu accent pe nevoile celor mai dezavantajați, precum și sporirea implicării tinerilor la procesul decizional și la promovarea drepturilor lor, inclusiv dreptul la educație pentru sănătate adecvată vârstei.