Potrivit Ministerului Sănătății, astăzi au fost efectuate 1.63 de teste, dintre care 286 în mod repetat.

Din numărul total de cazuri, 13 sunt lucrători medicali: medici - 7, asistenți medicali - 5, personal auxiliar-1.

În total, 29 de lucrători medicali au decedat până acum din cauza infecției COVID-19.

Dintre persoanele internate, 473 sunt în stare gravă, inclusiv 31 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată. Alți peste o mie de pacienți sunt în stare de gravitate medie, iar ceilalţi în stare satisfăcătoare.

Alte 200 de persoane au fost tratate și externate. Până la ziua de azi s-au tratat 19300 de persoane.

Autoritățile anunță despre înregistrarea altor decese cauzate de COVID-19, inclusiv a medicului din Cimișlia.

Deces 842: Femeie de 68 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 22 iulie, la Spitalul Clinic Municipal nr. 1. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

Deces 843: Bărbat de 79 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 24 iulie, la Spitalul Clinic Municipal nr. 1. Comorbidități: insuficiență hepatică, renală, sechele post AVC.

Deces 844: Bărbat de 56 ani, din mun. Chișinău. Internat la data de 14 iulie, la Spitalul Clinic Municipal nr. 1. Comorbidități: diabet zaharat, cardiopatie ischemică mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 845: Medicul Maria Păpușoi, în vârstă de 65 ani, din raionul Cimișlia. A fost internată la data de 30 iulie, la Spitalul Clinic Republican. Maria Păpușoi a activat în calitate de medic pediatru/endoscopist în cadrul Spitalului MSMPS și Spitalul Raional Cimișlia.

„Este regretabilă pierderea unui specialist remarcabil din sistemul medical. Exprimăm sincere condoleanțe familiei îndurerate, rudelor și colegilor. Dumnezeu să o odihnească în pace”, este mesajul Ministerului Sănătății.