image
Sursa foto: Jurnal.md

Tiraspolul elimină așa numitele „posturi de carantină” instalate ilegal la începutul pandemiei în Zona de Securitate

Autoritățile de la Tiraspol au decis să elimine așa numitele posturi de carantină instalate ilegal de-a lungul zonei de securitate. Inițial au fost instalate peste 30 de puncte de control. Ulterior numărul acestora a fost redus până la 16, apoi până la 11. La punctele de control activau milițieni din stânga Nistrului care împovărau și mai mult liberul acces al locuitorilor RM din această regiune.

Potrivit presei de la Tiraspol, decizia de a elimina posturile de carantină vine ca urmare a reducerii numărului de cazuri de Covid-19 în RM.

Amintim că Tiraspolul a instalat posturile de control grănicerești fără acordul Comisiei Unificate de Control.

În 2020, Promo-Lex a dat publicității un raport de monitorizare a situației respectării drepturilor omului în regiunea transnistreană a RM, în contextual pandemiei de Covid-19.

Potrivit raportului, situația drepturilor omului în regiune a înregistrat un regres.

Cea mai mare problemă a fost instalarea celor 37 de posturi militare nelegitime în Zona de Securitate. Aceste probleme au creat altele. Oamenii au fost izolați. Ca urmare a restricțiilor, la mai multe categorii de persoane li s-a îngrădit dreptul la libera circulație. Este vorba de medici, fermieri și unii angajați ai instituțiilor de stat cum este poliția.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: