image
Sursa foto: provencial.md

Autoritățile locale din Ștefan Vodă cer instaurarea carantinei; Președintele raionului, izolat la domiciliu cu febră

7 persoane infectate cu COVID-19, două suspecte și 83 de persoane izolate la domiciliu după pelerinajul din 8 martie la o mănăstire din Ucraina.

Consiliul raional Ștefan Vodă cere ca orășelul să intre în carantină mai ales că în aceste zile se reântorc tot mai multe persoane de peste hotarele țării, iar președintele raionului și alți primari sunt cu febră izolați la domiciliu.

Olga, o consilieră din cadrul consiliului raional de la Ștefan Vodă, a declarat în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV că după pelerinajul din 8 martie a mai multor locuitori ai orașului există riscul de creștere a cazurilor de perosane infectate cu COVID-19.

„De la pelerinajul de la 8 martie, când din Ștefan Vodă au plecat cu două mijloace de transport mai mulți cetățeni, în frunte cu preotul, au revenit înapoi pe data de 14 martie, după care acest pseudo preot a făcut slujbe. La moment la 7 persoane s-a confirmat virusul, alte două persoane sunt suspecte. Avem 83 de persoane izolate la domiciliu”, a menționat consiliera.

Aceasta susține că polițiștii, lucrătorii sociali, primarii nu sunt echipați corespunzător și că au doar mănuși și mască de unică folosință. Primari sunt supuși riscului deoarece sunt impuși să ducă cetățenilor careva notificări. Unul dintre aceștia este autoizolat la domiciliu cu febră.

„În această seara am discutat cu actualul primar de Ștefan Vodă și mi-a spus că ar fi necesar ca orășelul să intre în carantină, în legătură cu faptul că au venit mulți cetățeni de peste hotare și nu putem ține situația sub control. Mâine trebuia să aibă loc ședința consiliului raional, dar a fost anulată deoarece președintele raionul este cu febră”, a menționat consiliera.

Live: Cabinetul din Umbră, 26.03.2020

Urmăriți ediția online pe www.jurnaltv.md www.jurnal.md, dar și pe pagina de Faceboook. Posted by Cabinetul din umbră on Thursday, 26 March 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: