image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

VIDEO: Premierul Ion Chicu, huiduit la evenimentul de prezentare a ajutorului umanitar venit din România

Premierul Ion Chicu a fost huiduit de mulțimea prezentă la evenimentul de prezentare a ajutorului umanitar venit din România. Unioniștii prezenți pe carosabil au scandat „Rușine!” la apariția premierului.

În urma huiduielilor, de mulțime s-a apropiat Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, care i-a rugat să păstreze solemnitatea evenimentului.

„Suntem pentru un eveniment frumos. Vreți să faceți panică - mergeți în altă parte. Domnule Chirtoacă, sunteți responsabil de chestiunea aceasta!”, a declarat ambasadorul.

Ceremonia de întâmpinarea a ajutorului românesc urma să aibă loc în Piața Marii Adunări Naționale. Autoritățile de la Chișinău nu au permis acest lucru, deși a existat o solicitare din partea autorităților române, dar și a mai multor partide și reprezentanți ai societății civile de la Chișinău de a permite ca evenimentul să fie organizat în centrul capitalei. Consilierii municipali ai fracțiunii Platforma DA au depus și un demers către primarul general al capitalei și au solicitat din respect față de gestul generos al României desfășurarea evenimentului solemn de primire a ajutorului umanitar în Piața Marii Adunări Naționale. Deși Platforma DA a obținut autorizaţia de a desfășura acolo evenimentul, totuși ceremonia a avut loc sub podul de la Telecentru.

Amintim că azi un convoi de 20 de camioane, încărcate cu echipamente medicale și medicamente pentru Republica Moldova, printre care 500.000 de măști de protecție, 25.000 de combinezoane, mii de viziere, ochelari de protecție, mănuși și cutii de medicamente, un ajutor în valoare de 3,5 milioane de euro, oferit de Guvernul României, a ajuns la Chișinău.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: