image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Peste 2000 de consumatori noncasnici riscă să fie deconectați de la rețeaua de gaz; Au datorii de peste 75 de mil. de lei

„Moldovagaz” atenționează consumatorii noncasnici despre expirarea la 15 august, curent, a termenului limită de achitare a facturii de plată, emisă pentru luna iulie 2022.

Potrivit „Moldovagaz”, 2002 consumatori noncasnici datorează furnizorului suma de circa 75,5 milioane de lei pentru gazele naturale.

„Această circumstanță condiționează imposibilitatea executării de către SA „Moldovagaz” a obligației sale de plată față de furnizorul extern, realizată, în mod direct, prin achitarea la timp de către consumatorii finali a volumelor de gaze naturale utilizate.

În acest sens, în scopul asigurării funcționării continue a sistemului de gaze naturale al țării și neadmiterii majorării soldului datoriei, în temeiul pct.105 din Regulamentul privind furnizarea gazelor naturale, aprobat prin Hotărârea ANRE nr.113/2019 din 19 aprilie 2019, SA „Moldovagaz” dispune deconectarea instalațiilor de gaze naturale ale consumatorilor-debitori”, anunță instituția.

Moldovagaz a adăugat că furnizarea gazelor naturale către agenții cu datorii va fi reluată după achitarea integrală a plății datorate pentru gazele naturale și a tarifului pentru reconectare. Concomitent, în scopul evitării acumulării datoriei pentru gaze naturale consumate, conform pct.96 din Regulament, consumatorul noncasnic va achita plata preventivă pentru gazele naturale până la 12 luni.

SA „Moldovagaz” atenționează consumatorilor finali să-și achite restanța pentru gazele naturale furnizate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: