Atunci când și-a anunțat retragerea, după finală, Rami a vorbit despre "cea mai bună atmosferă" pe care a văzut-o vreodată în echipa Franței. Distracția din hotel era să îl coste scump, din cauza unui episod greu de imaginat că se poate întâmpla într-un grup de adulți.

Totul s-a întâmplat în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie, după victoria Franței cu 4-3 în fața Argentinei, în urma căreia Lionel Messi și colegii lui au fost eliminați de la CM 2018.

"Mi-am pus casca pe cap și am început să mă joc Fortnite (n.r. joc video) în camera mea. Pe holuri, unii colegi cântau și băteau la uși, apoi intrau și întorceau saltelele. Am simțit că vor veni în camera mea și am văzut un stingător în apropiere.

Am deschis ușa, iar Mendy a blocat-o cu piciorul și i-a chemat pe ceilalți. M-am dus direct la stingător, am rupt siguranța și m-am dus înspre ei. Totul era acoperit cu un nor gros de fum alb și atunci am realizat cât de mare era problema. Mă gândeam că mă vor da afară. A fost o nebunie. Am început să alergăm și oamenii de securitate ne-au cerut să evacuăm hotelul, pentru că fumul era toxic", a povestit Adil Rami, la postul TF1.

"Toată lumea a părăsit hotelul. Până și lucrătorii de acolo. Deschamps a ieșit în pijamale. Atunci am spus: 'Ah, la naiba'. Iar când am văzut că vin polițiștii și pompierii, m-am gândit: 'Sunt mort'", a mai spus fundașul de la Olympique Marseille.