image
Sursa foto: Getty Images

Condiția necesară pentru ca Erling Haaland să devină jucătorul Barcelonei

Juan Laporta (58 de ani) și-a depus oficial candidatura pentru funcția de președinte al Barcelonei. Fostul conducător al grupării catalane în perioada 2003-2010 a pus transferul lui Erling Haaland pe Camp Nou, în fruntea listei priorităților, în cazul în care va fi ales.

În urma demisiei lui Josep Maria Bartomeu, Carles Tusquets a fost numit în calitate de președinte interimar al Barcelonei. Alegerile pentru funcția de conducere în cadrul clubului catalan se vor desfășura pe 24 ianuarie 2021, iar candidații profită de puținul timp rămas pentru a-și prezenta proiectele cu care speră să cucerească electoratul. Astăzi a fost rândul lui Juan Laporta.

Fostul președinte al Barcelonei visează la un nou mandat la șefia grupării "blaugrana", iar în acest sens a promis o mutare de senzație pe piața transferurilor, dacă va fi ales. Erling Haaland, jucătorul Borussiei Dortmund, este preferatul lui Laporta. Relația excelentă pe care acesta o are cu agentul atacantului nordic, Mino Raiola, ar putea facilita mutarea golgheterului norvegian pe Camp Nou, informează sport.fr.

Juan Laporta și-a anunțat oficial candidatura prin intermediul rețelelor sociale: "Mă prezint pentru că iubesc Barça, iubesc fanii, iubesc La Masia și iubesc clubul. Avem un plan de a readuce Barcelona pe calea succesului și de a-l readuce în fruntea fotbalului mondial. De aceea am nevoie de sprijinul tău", a fost mesajul lui Laporta, pe contul său de Twitter.

Originar din Barcelona, Laporta a studiat dreptul la universitatea din oraș și a înființat o firmă de avocatură după absolvire. Oficial al Parlamentului din Catalunia, între 2010 și 2012, Juan Laporta a dezvăluit relația pe care o are cu căpitanul Barcelonei, Leo Messi.

"Încă nu am vorbit cu Messi. Ne apreciem reciproc și ne respectăm. Are timp să decidă - aștept să am încrederea alegătorilor. Messi iubește Barcelona și sunt sigur că clubul îi poate oferi o oportunitate. Mă văd capabil, la momentul potrivit, să port o conversație cu el. Știu că ne putem da reciproc o anumită marjă, orice se poate întâmpla în viață", a declarat Laporta, citat de football-espana.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: