image
Sursa foto: gov.md

Andrei Spânu efectuează o vizită în Polonia: „Voi purta discuții privind furnizarea gazului natural în Republica Moldova”

Vicepremierul Andrei Spânu efectuează astăzi o vizită în Polonia, iar unul dintre subiectele de pe agenda vizitei sale este problema gazelor.

„În perioada 18-19 octombrie efectuez o vizită de lucru în Polonia. În cadrul vizitei voi purta discuții privind furnizarea gazului natural în Republica Moldova”, a declarat Andrei Spânu.

Precizăm că, în prezent, Moldovagaz poartă discuții cu Gazprom, în vederea prelungirii contractului de furnizare a gazelor naturale, cu implicarea Guvernului RM, în aspectele ce țin de securitatea în aprovizionarea cu gaze naturale.

În cadrul negocierilor cu Gazprom, Republica Moldova insistă pe formula veche de calcul și prelungirea contractului de livrare a gazelor naturale pentru un an.

Moldovagaz a solicitat repetat populației să consume mai puține gaze naturale, după ce Comisia pentru Situații Excepționale a declarat stare de alertă pe piața gazelor naturale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: