image
Sursa foto: facebook.com/ParliamentRM

PSRM, după a doua rundă de discuții cu ACUM: „Nu putem să cedăm funcția de speaker”; Ce spun despre oferta PD

La Parlament a avut loc și a doua discuție între liderii blocului ACUM și cei ai PSRM. După întrevedere, președinta socialiștilor a spus că ambele forțe politice au rămas pe aceleași poziții, că PSRM nu va ceda funcția de speaker, dar că o decizie finală va fi luată în cadrul Consiliului Republican al PSRM, care va fi convocat săptămâna aceasta.

„În opinia noastră, e foarte bine că au început aceste discuții. Pozițiile, din păcate, au rămas aceleași, și la colegii noștri din blocul ACUM, care au spus că vor să votăm prim-ministru din partea blocului ACUM, speaker din partea blocului ACUM și tot pachetul de legi care e din partea blocului ACUM. Vă dați seama că nu se poate întâmpla lucrul acesta, am consultat fracțiunea și sigur că nici noi nu putem să cedăm funcția de speaker. Într-o țară parlamentară, cei care au acumulat cele mai multe voturi normal că am propus ca speakerul să fie din partea PSRM și asta este prima condiție, pe urmă celelalte le putem discuta. A rămas să se ducă și ei să se gândească. Noi nu avem ce ne gândi, pentru că noi avem poziția clară”, a declarat Greceanâi.

Despre oferta PD, care a invitat săptămâna trecută PSRM la discuții privind formarea unei coaliții parlamentare, Zinaida Greceanâi a menționat:

„Noi oferta aceasta o vom aduce în discuție la Consiliul Republican. Săptămâna asta vom convoca Consiliul Republican care va lua decizia respectivă. Noi și pentru decizia definitivă cu blocul ACUM trebuie să convocăm consiliul, și pentru altă decizie. Noi n-am avut mandatul și n-am discutat cu nimeni în afară de ACUM. Ne-am dorit și am considerat că e normal să fie propunerea pentru blocul ACUM.”

Liderii blocului ACUM nu au făcut deocamdată declarații după a doua rundă de discuții cu PSRM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: