image
Sursa foto: mold-street.com

Comisia Națională a Pieței Financiare preia administrarea MOLDASIG

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) anunță că s-a autosesizat de „neregulile și practicile contrare cerințelor de guvernanță corporativă” în cadrul companiei „MOLDASIG” SA și a decis să instituie administrare specială provizorie asupra companiei.

În urma unei decizii judecătorești din 9 noiembrie curent, compania „MOLDASIG” trecuse în gestiunea a două entități de audit. Astăzi CNPF anunță că a preluat administrarea companiei.

„Constatând că persoanele delegate de „CONFIDENTIAL-AUDIT” SRL și „ALTIMEEA” SRL nu întrunesc rigorile stabilite de autoritatea de supraveghere, mai mult, acestea ignoră Ordonanța CNPF nr. 53/6 - O din 10.11.2020, regulatorul (CNPF), întru prevenirea deteriorării siguranței financiare și dezintegrării activelor, precum și neadmiterii neplăților către asigurații „MOLDASIG” SA, a decis instituirea administrării speciale provizorii a MOLDASIG până la executarea pct. 1 din Ordonanța CNPF nr. 53/6 - O din 10.11.2020, cu numirea unui administrator special”, se spune într-un comunicat CNPF.

Noutăţile partenerilor

comentarii: