image
Sursa foto: facebook

Noua șefă a Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, prezentată echipei; „Lucrurile trebuie accelerate, dar cu grijă”

Noua șefă a Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, își începe de astăzi, 1 iulie, activitatea în cadrul instituției.

Aceasta a fost prezentată echipei de către ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco. La ședință a fost prezentă și președintele Maia Sandu.

Sergiu Litvinenco a reiterat că procesul de selectare a procurorului șef al Procuraturii Anticorupție a fost unul complex și realizat după reguli noi, convenite cu mai mulți parteneri de dezvoltare.

„Într-un final, consider că atât comisia de preselecție, cât și Consiliul Superior al Procurorilor au ales cel mai bun candidat dintre cei care au participat la concurs. Apreciez faptul că doamna Drăgălin a lăsat o carieră de succes în Statele Unite ale Americii și a decis să pună umărul la dezvoltarea Republicii Moldova prin implicarea în lupta împotriva corupției. Dacă vom combate corupția în mod eficient, atunci vor fi create și premisele pentru o dezvoltare durabilă. Am încrederea că experiența de lucru în calitate de procuror federal din SUA o va ajuta să atingă obiectivele propuse în conceptul de management și dezvoltare instituțională cu care a participat la concurs: combaterea corupției, reformarea instituției prin îmbunătățirea și eficientizarea proceselor. Cu alte cuvinte, o reformă structurală serioasă, care va face ca Procuratura Anticorupție să devină o instituție puternică și rezistentă”, a menționat Sergiu Litvinenco.

Ministrul Justiției a mai adăugat că este imperios ca Procuratura Anticorupție să obțină rezultate concrete în domeniul combaterii corupției, rezultate pe care le așteaptă societatea și cetățenii. Noul șef al Procuraturii Anticorupție a fost asigurat că are tot sprijinul din partea Ministerului Justiției, care este gata să pună umărul la realizarea obiectivelor pe care și le-a propus.

„Suntem deschiși să promovăm toate modificările legislative care sunt necesare pentru eficientizarea activității organelor procuraturii”, a mai spsu Sergiu Litvinenco.

tt
ss

Noutăţile partenerilor

comentarii: