image
Sursa foto: Getty Images

Barcelona a mai obținut 100 de milioane de euro. Afacerea încheiată de Joan Laporta

Joan Laporta (60 de ani) continuă să facă afaceri menite să îmbunătățească situația financiară a clubului Barcelona.

După ce a vândut 25% din drepturile TV pe următorii 25 de ani, Barcelona a cedat și 25% din compania Barca Studios către Socios.com.

Suma pentru care s-a făcut tranzacția este una uriașă, 100 de milioane de euro, scrie Mundo Deportivo.

”Am ajuns la un acord pentru vânzarea a 25% din Barca Studios pentru 100 de milioane de euro”, a anunțat Joan Laporta la conferința de presă a lui Jules Kounde la Barcelona, potrivit sursei citate.

Socios.com se ocupă de comercializarea Fan Tokens-urilor, o monedă digitală ai căror posesori au posibilitatea să fie implicați activ în viața clubului prin voturi la anumite hotărâri. Compania se va ocupa la Barca Studios de partea ce include NFT-urile, Tokkens-urile și Metaverse-ul.

Datorită ultimei tranzacții, Barcelona are posibilitatea să înregistreze la Ligă jucătorii transferați în această vară.

Deși se confruntă cu probleme de ordin financiar, Barcelona a reușit mai multe transferuri spectaculoase în această vară și a devenit clubul care a cheltuit cei mai mulți bani în actuala perioadă de mercato.

Clubul catalan a plătit 153 de milioane de euro pentru transferurile lui Raphinha, 58 de milioane de euro, Robert Lewandowski, 45 de milioane de euro, Jules Kounde, 50 de milioane de euro.

Tot în această vară au mai fost aduși Andreas Christensen și Franck Kessie, liberi de contract.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: