image
Sursa foto: GettyImages

Mai multe posturi de televiziune din țară vor difuza lecții la disciplinele școlare pe perioada stării de urgență

13 canale de televiziune din țară vor difuza lecții în format video pe perioada stării de urgență, elaborate în cadrul proiectului „Educație online”. Proiectul a fost lansat la data de 20 aprilie curent și cuprinde circa 6000 de lecții online, iar difuzarea la posturile tv vine în ajutorul părinților care nu au acces la internet.

O decizie în acest sens a fost adoptată marți, 21 aprilie de Consiliul Audiovizualului, la solicitarea municipalității, în legătură cu restricțiile impuse privind desfășurarea orelor în incinta instituțiilor de învățământ, pe perioada stării de urgență.

Cursurile reprezintă materia de studiu ce rămâne să fie predată până la sfârșitul anului de învățământ 2019-2020, conform curriculumului național.

Astfel, canalele TV vor difuza de câteva ori pe zi, cursuri la disciplinele școlare, pentru elevii claselor: I - XII, profil real și umanist, în limbile română și rusă. Durata unei lecții este de 15 minute.

Portalul „Educațieonline.md", a fost lansat luni, 20 aprilie 2020 și se află în fază de testare, după care va fi la dispoziția utilizatorilor: profesori, elevi și părinți.

În prima etapă, platforma conține circa 2500 de cursuri video, pentru elevii claselor: I - XII, la 15 discipline școlare, profil real și umanist, urmând a fi completată până la 4500 de lecții.

La elaborarea conținutului video al cursurilor pentru disciplinele de studii au fost implicați peste 300 de profesori din 69 de instituții de învățământ.

Noutăţile partenerilor

comentarii: