image
Sursa foto: noi.md

Peste 6000 de polițiști vor monitoriza buna desfășurare a alegerilor de duminică

Peste 6000 de polițiști vor monitoriza procesul de desfășurare a alegerilor prezidențiale de pe 1 noiembrie, curent. Anunțul a fost făcut de conducerea Inspectoratului General de Poliție.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, vor fi deschise 2139 de secții de votare. MAI va antrena peste 6000 de angajați care vor monitoriza buna desfășurare a scrutinului de duminică, va asigura securitatea cetățenilor care vor participa la alegeri și, totodată, va acorda asistență reprezentanților birourilor electorale și administrației publice locale în vederea păstrării bunurilor materiale ale secțiilor de votare.

Totodată poliția anunță că va asigura escortarea buletinelor de vot și va asigura ordinea publică atât în secțiile de votare, cât și pe o rază de 100 m în jurul acestora.

Totodată începând cu ora 7:00 - 21:00 va fi monitorizată deplasarea transportului pe teritoriul RM. Amintim că în această zi, potrivit deciziei CEC este interzisă transportarea cetățenilor cu unități de transport care au mai mult de opt locuri.

Conducerea IGP a mai precizat că poliția va monitoriza în această zi inclusiv respectarea restricțiilor de Covid și îndeamnă cetățenii să respecte distanța de cel puțin 1 m în secțiile de votare.

Șeful Direcției generale urmărire penală a IGP Alexandru Ciobănaș, a precizat că organul de urmărire penală va documenta toate încălcările care vor fiînregistrate în ziua scrutinului.

„Fiecare cetățean are dreptul la întruniri, dar întrunirile trebuie să se desfășoare pașnic. Îndemnăm cetățenii să nu dea curs îndemnului persoanelor care au scopul de a perturba activitatea secțiilor de votare și a ordinii publice”, a declarat el.

În context, aceeași sursă a precizat că vor fi sancționate persoanele care vor bloca arterele de circulație, intenționat sau nu, inclusiv cu mijloace de transport. Acestea vor fi evacuate, iar proprietarul va fi sancționat.

Responsabilii din cadrul IGP au mai anunțat că pe durata campaniei electorale au fost documentate 50 de cazuri de încălcare a legislației prin plasarea panourilor electorale în locuri interzise și 25 de cazuri de nerespectare a restricțiilor de Covid. Totodată poliția investighează cinci cazuri de falsificare a semnăturilor pe listele de intenție de participare la vot a unor cetățeni aflați pe teritoriul FR.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: