image
Sursa foto: flickr.com

Omorul de la Vulcănești, când un om de afaceri a fost împușcat în fața familiei sale: Ce sentințe au primit cei 5 inculpați

Finalitate în cazul crimei terifiante de la Vulcănești, comise în luna mai a anului trecut. Judecătoria Ungheni i-a condamnat astăzi la pedepse cu închisoarea între 2 și 12 ani pe cinci inculpați în acest caz. Aceștia au vârste cuprinse în 21 și 38 de ani și sunt originari din aceeași localitate cu bărbatul omorât cu cruzime sub privirile soției și fiicei sale.

Crima a avut loc în fața casei victimei, în prezența soției și fiicei lor de 12 ani. Inculpații au sosit cu mașina, au coborât din ea toți cinci, au agresat bărbatul și pe soția acestuia, după care unul dintre agresori a tras în victimă de cinci ori din arma de foc pe care o deținea legal. Bărbatul a decedat în drum spre spital.

Crima a avut loc la câteva minute după un conflict pe care victima l-a avut în preajma unui magazin din sat, cu doi din grupul inculpaților, care i-au adresat bărbatului cuvinte necenzurate. Totuși, conflictul nu a escaladat, așa cum a intervenit soția bărbatului. Între aceste familii exista și un conflict mai vechi, precizează Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Victima, un bărbat de 37 de ani, avea patru copii la întreținere, dintre care un copil cu vârsta de un an și jumătate. Inculpații au vârste cuprinse între 21 și 38 de ani, fără antecedente penale, majoritatea cu studii medii incomplete și cu copii la întreținere.

Suplimentar pedepsei, de la aceștia vor fi încasați 10.000 lei pentru asistența juridică acordată reclamantei și câte 5.000 lei de la fiecare cu titlu de prejudiciu moral. În cazul inculpatului care a tras cu arma de foc în victimă și care a fost condamnat la 12 ani închisoare – din contul acestuia urmează să fie încasați peste 647 de mii de lei prejudiciu moral și material, precum și câte 1.100 de lei lunar pentru fiecare dintre cei 3 copii minori, până la împlinirea majoratului de către ei.

Pe parcursul judecării cauzei, inculpatul care a executat împușcăturile s-a aflat în arest preventiv, iar ceilalți patru – în arest la domiciliu, cu monitorizare electronică. După pronunțarea sentinței, toți inculpații au fost luați în custodia autorităților, direct din sala de judecată.

Sentința a fost pronunțată astăzi, 20 martie 2020, și este cu drept de atac. PCCOCS precizează că, cel mai probabil, acuzatorul de stat va contesta sentința, pe motivul blândeței pedepselor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: