image
Sursa foto: digisport.ro

Arde Formula 1: Michael Schumacher criticat de Bernie Ecclestone; Răspunsul a venit imediat

După accidentul grav din iarna lui 2014, despre Michael Schumacher au vorbit doar alţii. Considerat de mulţi cel mai mare pilot de curse, neamţul a fost multă vreme în comă, iar acum familia l-a mutat la Mallorca, în Spania, de unde informaţii oferite despre el sunt contradictorii. Unii spun că nu se mişcă, alţii că urmăreşte cursele de Formula 1.

Înaintea etapei care va rămâne în istorie, cea din China, care va fi duminică, ora 9:00, s-a declanşat o furtună în lumea acestui sport. "Problema lui (n.r. Michael Schumacher) este că nu are limite", a declarat Bernie Ecclestone, fostul şef al Formulei 1 într-un interviu acordat pentru Sport Bild. În ajutorul lui Schumacher a sărit fostul impresar al pilotului, Willie Webber.

Ajuns la 88 de ani, Ecclestone a făcut referire la incidentul de la Jerez, din 1997, când Schumi a intrat în adversarul său, Jacquers Villeneuve. "Scandalurile au adus foarte multă publicitate, dar nu într-un mod pozitiv", a mai afirmat Ecclestone înaintea cursei din China. În plus a mai spus că "revenirea lui Schumacher în Formula 1 în 2010, după ce se retrăsese, a fost o mare greşeală".

Michael Schumacher a intrat cu monopostul în Jacques Villeneuve la Jerez

În 1997, atunci când Villeneuve a câştigat titlul mondial, în ultima etapă a avut loc un accident provocat de Schumacher, care a intrat în adversarul său. Neamţul a abandonat, dar canadianul a continuat şi a câştigat trofeul final. Comisarii de cursă l-au acuzat atunci pe Schumi că a făcut special, la cum cum ar fi procedat şi cu trei ani mai devreme cu Damon Hill.

Cum septuplul campion mondial nu are cum să se apere din cauza accidentului suferit la schi, Willi Weber, fostul său manager, a fost cel care a făcut-o şi a numit stupide afirmaţiile fostului boss al F1.

"Schumacher a făcut accidentul cu jumătate de inimă, ca german ştia că e ceva de rahat"

"Ca şofer de curse, trebuie să mergi uneori dincolo de limite. Nimeni nu a ştiut mai bine decât Michael, care a devenit cel mai de succes pilot de curse din toate timpurile. Bernie ştie şi el. Adevărul că Villeneuve l-a invitat să intre în el.

I-am spus lui Michael, dacă o faci, fă-o aşa cum trebuie, aşa cum Prost şi Senna au făcut-o de o duzină de ori. Dar el a făcut-o cu jumătate de inimă pentru că ştia, ca german, că este de rahat", a declarat Willi Webber pentru Kolner Express.

"Schumacher l-a pus pe Ecclestone şi F1 într-un loc unde nu au mai fost niciodată şi nu va mai putea fi din nou. Şi, totuşi, acum vorbeşte aşa despre Schumi, care nu poate vorbi pentru el", a mai spus fostul manager al lui Michael Schmacher.

sursa: digisport.ro

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: