Procuratura General anunță că au fost aduse suficiente probe, confirmate documentar de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale, care demonstrează că, beneficiarul efectiv al proprietăților este învinuitul, chiar dacă toate sunt înregistrate pe numele unor terți.

Potrivit procurorilor, „bunurile mobile și imobile ar fi rezultat din banii sustrași din sistemul bancar din republică”. Pentru a asigura recuperarea prejudiciului cauzat prin infracțiuni, procurorii insistă pe instituirea sechestrului pe proprietățile acestuia din țară și de peste hotare.

Curtea de Apel Chișinău urmează să fixeze data și ora examinării recursului depus de procurorii anticorupție.

Amintim că, vineri, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Ciocana a admis doar unul din cele șase demersuri depuse de procurori, dispunând aplicarea sechestrului pe zece imobile, și anume, șase apartamente și patru încăperi nelocative din Republica Moldova, estimate la circa 33 milioane de milioane de lei. Celelalte cinci demersuri privind proprietățile de peste hotare au fost respinse.

Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în urmărire, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.