image
Sursa foto: Jurnal.md

Avertismentul lui Alexandru Slusari: Pe ultima sută de metri a mandatului CMC, mafia imobiliară rupe totul din Chișinău

Pe ultima sută de metri a mandatului Consiliului Municipal Chișinău, mafia imobiliară rupe totul din capitală, nefiind respectate măcar aparent procedurile legale. Este avertismentul deputatului ACUM, Alexandru Slusari, vicepreședinte al Platformei DA.

Alexandru Slusari se adresează, într-o postare pe Facebook, către toți consilierii municipali, „mai ales către cei care strigă în gura mare că de patru ani se luptă cu fenomenul construcțiilor ilegale”.

„De ce nu cereți de urgență demisia lui Grozavu și crearea unei comisii de verificare a procesului de eliberare a actelor permisive pentru construcții măcar pentru ultimii 3 ani? De ce nu aplicați toate pârghiile ca să fie revocate mai multe autorizații? Este mai mult decât grav ceea se se întâmplă acum în capitală la capitolul construcții ilegale”, afirmă Alexandru Slusari.

Vicepreședintele Platformei DA prezintă drept exemple cazurile de pe bd. Moscovei, 17, Alba Iulia, 2-6, Alba Iulia, 23, Trandafirilor, 6.

„Aștept ca, în câteva zile, consilierii responsabili să ceară convocarea ședinței extraordinare a Consiliului Municipal pentru a dezbate subiectele menționate. Să fie chemați și locuitorii municipiului care au suferit. Ajunge să vorbiți, faceți ceva, căci peste câteva luni o să mergeți în campania electorală cu povești cu zmei despre lupta voastră cu construcțiile ilegale, care în patru au cuprins Chișinăul în proporții imense”, conchide Alexandru Slusari.

Consilierii municipali nu au comentat deocamată declarațiile deputatului ACUM.

Potrivit informațiilor Platformei DA, în Chișinău există peste 2000 de construcții ilegale și aproape 80% nu sunt înregistrate în patrimoniul Chișinăului. Aceste construcții fură din parcuri, curți, trotuare, parcări, dar și din confortul elementar al orășenilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: